Μαγειρική

Αρωματικό νηστίσιμο Γαλακτομπούρεκο - Το πιο νόστιμο!

Μία συνταγή που θα λατρέψετε!

Ποιος σας είπε ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν μπορούμε να γευτούμε γαλακτομπούρεκο;

Αυτή η συνταγή είναι για εκείνους που θέλουν να τηρήσουν τη νηστεία και δεν μπορούν να αντισταθούν στο γαλακτομπούρεκο!

Οικονομικό γλυκάκι, εύκολο σε παρασκευή, με λίγα υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας, μπορούμε να το φτιάξουμε και να εντυπωσιάσουμε, καθώς δεν διαφέρει καθόλου από το μη νηστίσιμο!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το site xrysessyntages.gr, και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα.  

Υλικά:

  • Μία φυτική κρέμα γάλακτος 500 γρ.
  • 500 ml νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλυτζάνι λιωμένη μαργαρίνη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σιρόπι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • Δύο κουταλιές χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε τη κρέμα, το νερό, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.

Σβήνουμε και ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το ξύσμα και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψί στρώνουμε 5 φύλλα αλείφοντας τα με μαργαρίνη. Ρίχνουμε τη κρέμα και καλύπτουμε με άλλα πέντε φύλλα βουτυρώνοντας τα πάλι.

Χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις βγει από το φούρνο με καυτό σιρόπι.

 

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια