Μαγειρική

Τα τέλεια μελομακάρονα - Μελωμένα μέσα και μπισκοτένια απ’ έξω!

Αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε!

Αν σας αρέσουν τα τραγανά μελομακάρονα απ’ έξω και μελωμένα μέσα, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσάς!

Φτιάξτε τα για να φέρεται μία ώρα αρχύτερα τα Χριστούγεννα στο σπίτι σας! Θα μοσχομυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο, πορτοκάλι και βανίλια.

Ακολουθείστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη από την ομάδα Live Kitchen, στο παρακάτω βίντεο και θα έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.   

 

Υλικά:

400 γρ νερό

600 γρ ζάχαρη

200 γρ μέλι

2 στικ κανέλας

Φλούδες από 1 πορτοκάλι

900 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

230 γρ ζάχαρη

280 γρ χυμό πορτοκάλι

400 γρ ηλιέλαιο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 κτγ γαρίφαλο σκόνη

1 κτγ κανέλα

1/2 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

2 βανιλίνες

Καρύδια

Μέλι

82 κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα 18-20 εκ. ρίχνουμε μέσα το νερό την ζάχαρη το μέλι τα στικ κανέλας και τις φλούδες πορτοκαλιού. Το βάζουμε πάνω στην φωτιά και μόλις βράσει το αποσύρουμε. Αφού φτιάξουμε το σιρόπι συνεχίζουμε με την ζύμη και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο τον χυμό πορτοκάλι, την σκόνη γαρίφαλο, τις βανιλίνες, την κανέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι το μπέικεν και την σόδα.

Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το σιμιγδάλι και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μην βγάλει η ζύμη το λάδι. Μετράμε 25 γρ να βγει το κάθε μελομακάρονο και αφού το πλάσουμε σε σχήμα οβάλ με ένα πιρουνάκι κάνουμε τρυπούλες από πάνω.

Κάνουμε σε όλα το ίδιο και τα ψήνουμε σε περοθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c. Με το που ψηθούν τα βουτάμε απευθείας στο κρύο το σιρόπι και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να στραγγίσουν. Πασπαλίζουμε από πάνω με μέλι και καρύδια και τα μελομακάρονα είναι έτοιμα να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο σας τραπέζι μας!

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια