Συνταγές για κέικ υπάρχουν πολλές, ωστόσο, συνταγές για κείκ στο τηγάνι, δεν ξέραμε ως τώρα!
- 1 αυγό
- 2 μήλα
- 150ml γάλα
- 60 γραμμάρια ζάχαρης
- 60 ml φυτικό λάδι
- λίγο αλάτι
- 7 γραμμάρια ζάχαρη βανίλιας
- 8 γραμμάρια baking powder
- 150 γραμμάρια φαρίνα
- μία κουταλιά της σούπας ξύδι
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας λίγο βούτυρο στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε λίγη κρυσταλλική ζάχαρη, να πάει παντού.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα μήλα. Με τη βοήθεια ενός καπακιού βγάζουμε τα κουκούτσια.
- Απλώνουμε τις ροδέλες στο τηγάνι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα σύρμα.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, χτυπώντας με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το γάλα.
- Βάζουμε σταδιακά τη φαρίνα.
- Στη συνέχεια βάζουμε το baking powder και ανακατεύουμε.
- Μετά το ξύδι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα στο τηγάνι.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά με το καπάκι κλειστό.
- Στα 20 λεπτά γυρίζουμε το κέικ μας.
- Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμη, χωρίς να κλείσουμε το καπάκι.
- Το κέικ μας στο τηγάνι είναι έτοιμο!
Πηγή: iefimerida.gr