Εντυπωσιακή και λαχταριστή Τούρτα Φερέρο - Για γιορτινό τραπέζι και όχι… μόνο!

Γαστρονομία
Εντυπωσιακή και λαχταριστή Τούρτα Φερέρο - Για γιορτινό τραπέζι και όχι… μόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βήμα - βήμα πως να φτιάξετε Τούρτα Φερέρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει!

Η συνταγή της Τούρτας Φερέρο που σας προτείνουμε παρασκευάζεται εύκολα ενώ πρόκειται για μια επαγγελματική συνταγή.

Ξεχωριστή τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση! Είναι τόσο νόστιμη που θα σας ξετρελάνει!

Λαχταριστή, πεντανόστιμη, μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα κι εσείς, ακολουθώντας τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη, από την ομάδα Live Kitchen.

Υλικά:

400 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

300 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο

4-5 σπασμένα φερέρο ροσέ

3 παντεσπάνια 18 εκ.

100 γρ ζάχαρη + 100 γρ βραστό νερό

Για το γλάσο

400 γρ πραλίνα φουντουκιού με κακάο

100 γρ φουντούκι θρυμματισμένο

80 γρ ηλιέλαιο

Για το στολισμό

σοκολάτα με φουντούκι

5-6 φερέρο ροσέ

Θα χρειαστείτε

20 εκ. τσέρκι

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος (φυτική) και την χτυπάμε για λίγο. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού με κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται κορυφές. Αφού σχηματιστούν κορυφές προσθέτουμε και τα σπασμένα φερέρο ροσέ και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε ένα μπολάκι και αναμιγνύουμε το βραστό νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Παίρνουμε τα παντεσπάνια 18 εκ. και βάζουμε το πρώτο στον πάτο από 1 τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.

Αλείφουμε με ένα πινέλο το πρώτο παντεσπάνι με το σιρόπι που φτιάξαμε στο μπολάκι. Ρίχνουμε την πρώτη ποσότητα της μους φερέρο που φτιάξαμε και την αλείφουμε καλά να καλύψει όλα τα κενά και στα πλαϊνά από το τσέρκι.

Την ίδια διαδικασία την κάνουμε και στα άλλα 2 παντεσπάνια. Μόλις τελειώσουμε βάζουμε την τούρτα να παγώσει μέσα στην κατάψυξη για 3 ώρες. Μετά από 3 ώρες φτιάχνουμε το γλάσο.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού μαζί με το ηλιέλαιο και το βάζουμε για 1 λεπτό περίπου μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα θρυμματισμένα φουντούκια.

Βγάζουμε και Ξεφορμάρουμε την τούρτα από την κατάψυξη και την πασπαλίζουμε με το γλάσο που φτιάξαμε.

Την βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα στολίζουμε με φερέρο ροσέ και σοκολάτα με κομμάτια φουντουκιού. Η τούρτα είναι έτοιμη!

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το πιο αφράντο και πεντανόστιμο παντεσπάνι για τούρτες.

4 μεγάλα αυγά

110 γρ ζάχαρη άχνη

120 γρ αλεύρι Γ.ο.χ

1 κτγ αλάτι

30 γρ ηλιέλαιο

55 γρ γάλα

2 βανιλίνες

18 εκ. τσέρκι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και ρίχνουμε και την ζάχαρη άχνη μέχρι που να σχηματιστούν κορυφές και να γυαλίσει η μαρέγκα. Μετά χτυπάμε τους κρόκους και τους ενσωματώνουμε στην μαρέγκα. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά πρώτα το ηλιέλαιο και μετά το γάλα. Ρίχνουμε τις βανιλίνες και μετά κοσκινίζουμε σε 2 δόσεις το αλεύρι Γ.Ο.Χ.

Ανακατεύουμε αρχικά με ένα σύρμα το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του και στην συνέχεια με μια μαρίζ παίρνουμε όλο το υλικό από τα τοιχώματα του μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκ. και με ένα ξυλάκι το ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις για να μην έχει φουσκάλες μέσα το μείγμα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 160 c.  Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το κόβουμε σε πάτους αφού κρυώσει και τα παντεσπάνια είναι έτοιμα να τα χρησιμοποιήσετε σε τούρτες γλυκά ή όπου αλλού θέλετε.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News