Μαγειρική

Μπαστούνια Γραβιέρας φούρνου - Τα πιο τυρένια & λαχταριστά!

Αυτή η συνταγή θα σας ενθουσιάσει!

«Χρυσαφένια» μπαστουνάκια γραβιέρας - Τραγανά και αφράτα… τα πιο τυρένια

Τα μπαστουνάκια γραβιέρας στον φούρνο είναι απλά πεντανόστιμα.

Παρασκευάζονται γρήγορα, με λίγα υλικά, που οι περισσότερες έχουμε στην κουζίνα μας.

Φτιάξτε τα! Είναι ιδανικά για το σχολείο και τη δουλειά, μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης. 

 

Υλικά:

470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

8 γρ ξηρή μαγιά

1 κτσ ελαιόλαδο

1 κτγ αλάτι

100 γρ γραβιέρα

300 γρ νερό

Σάλτσα για πίτσα

150 γρ γραβιέρα

Πάπρικα γλυκιά

9 κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί η μαγιά ρίχνουμε το μισό αλεύρι Γ.ο.χ και το αλάτι.

Ανακατεύουμε και πριν γίνει ζύμη προσθέτουμε την γραβιέρα συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το άλλο μισό αλεύρι. Μόλις γίνει ζύμη το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Μετά από 30 λεπτά κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. και αρχίζουμε ένα - ένα να τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα μπαστούνια. Μόλις τα κάνουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα αλείφουμε με σάλτσα πίτσας, προσθέτουμε την γραβιέρα και την γλυκιά πάπρικα και τα βάζουμε να ψηθούν.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15 λεπτά στους 180 c. Τα μπαστούνια γραβιέρας   είναι έτοιμα πεντανόστιμα και πολύ εύκολα για όλες τις ώρες!

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια