Μαγειρική

Τα πιο εύκολα και πεντανόστιμα πιτσάκια!

Πανεύκολα σε παρασκευή και λαχταριστά!

Χωρίς μαγιά, χωρίς να απαιτείται χρόνος αναμονής, εύκολα, γρήγορα και με λίγο κόπο και υλικά, έχουμε τα πιο τέλεια και εμφανίσιμα πιτσάκια.

Ιδανικά για παιδικό πάρτι, ή απλά για να κάνετε… χαρούμενα τα παιδάκια σας.

Την μοναδική αυτή συνταγή μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

 

Υλικά:

270 γρ νερό

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει

1,5 κτγ αλάτι

2 κτσ ελαιόλαδο

150 γρ μίξη 2 τυριών (μοτσαρέλα - γκούντα)

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

Λίγες ελιές σε ροδέλες

100 γρ Σάλτσα για πίτσα

22 κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό (να είναι κρύο όχι ζεστό) και το 1,5 κτγ αλάτι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αρχίσει να γίνεται ζύμη προσθέτουμε και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη. Αμέσως μόλις γίνει η ζύμη ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει το ζυμάρι περίπου 5 χιλιοστά.

Με την βοήθεια ενός κουπάτ η ενός ποτηριού 9 εκ. κόβουμε τα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί πάνω από λαδόκολλα ένα ένα. Μόλις τα κόψουμε όλα με ένα κουταλάκι βάζουμε την σως σε κάθε κομμάτι. Προσθέτουμε τα τυριά τις πιπεριές και τις ροδέλες από τις ελιές. Αφού το κάνουμε σε όλα τα πιτσάκια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-12 λεπτά στους 180 c.

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πιτσάκια μας σε 10 λεπτά είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ή να τα σερβίρουμε σε όποια περίσταση θέλουμε(γιορτές, γενέθλια, πάρτι) ή όπου αλλού επιθυμούμε!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια