Εύκολο σε παρασκευή, πεντανόστιμο αλλά και εμφανίσιμο, το γλυκάκι που μας προτείνουν η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.
Είναι η ιδανική πάστα για γενέθλια ή γιορτές και το σίγουρο είναι ότι θα εντυπωσιάσετε!
Υλικά:
250 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
90 γρ κακάο
2 βανιλίνες
1/2 κτγ αλάτι
1 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
200 γρ γάλα
180 γρ ηλιέλαιο
3 μέτρια αυγά
150 γρ νερό
250 γρ ζάχαρη
400 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
100 γρ ζεστό γάλα
500 μλ κρέμα γάλακτος φυτική
120 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ φυστικοβούτυρο
2-3 snickers για το στολισμό
25χ30 εκ. ταψί
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ., το κακάο, το αλάτι, το μπέικεν, την σόδα, και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα υγρά συστατικά το γάλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τη ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να δέσουν όλα μαζί.
Έπειτα σε ένα ταψάκι αφού το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει στρώνουμε το μείγμα και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180 c στις αντιστάσεις.
Μόλις ψηθεί όπως είναι ζεστό ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο μαζί με το ζεστό γάλα και αφού ανοίξουμε τρύπες σε όλο το κέικ και περιλούζουμε με το γλάσο.
Το αφήνουμε μνα κρυώσει τελείως μέσα στο ψυγείο. Αφού κρυώσει σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φυστικοβούτυρο μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Με μια σπάτουλα πατάμε την σαντιγί να μπει μέσα στις τρύπες από το κέικ και την υπόλοιπη σαντιγί την στρώνουμε πάνω στο γλυκό. Στολίζουμε με κομμάτια snickers όλο το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά από 1 ώρα είναι έτοιμο το γλυκό φανταστικό και τόσο νόστιμο που θα ξετρελάνουν και τον πιο δύσπιστο. Μια υπέροχη πρόταση για γιορτές, πάρτι και όπου αλλού θέλετε!