Μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος & σοκολάτα - Τα πιο νόστιμα!

Γαστρονομία
Μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος & σοκολάτα - Τα πιο νόστιμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτά τα μπισκότα είναι πέρα για πέρα ιδιαίτερα, ξεχωριστά και πεντανόστιμα

Κι όμως, μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε αυτά τα ιδιαίτερα μπισκοτάκια με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα και μάλιστα γρήγορα, χωρίς να καταβάλλεται ιδιαίτερο κόπο και έξοδα.

Την υπέροχη συνταγή με τα μπισκότα καραμέλας γάλακτος με σοκολάτα που σας προτείνουμε, δανειστήκαμε από το site της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Όπως αναφέρει η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου στο site της, όλοι έχουμε δοκιμάσει τις σοκολάτες που μέσα τους έχουν και μπισκότο και παχιά στρώση καραμέλας. Αυτή τη γεύση λοιπόν έχουν τα μπισκότα που μας προτείνει.

Σε τριάντα λεπτά είναι έτοιμα, ενώ η δοσολογία «βγάζει» 16 περίπου κομμάτια.

Για τα μπισκότα

1 1/2 φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις

1/2 φλ. βούτυρο σε κομματάκια

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

Για την καραμέλα γάλακτος

4 κ.σ. βούτυρο

1/3 φλ. καστανή ζάχαρη

1 κ 3/4 φλ. ζαχαρούχο γάλα

150 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

Για τα μπισκότα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα  με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό τετράγωνο (κατά προτίμηση) ταψάκι περίπου 22 ή 24 εκ. Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζ κέικ, να γίνει μία βάση μπισκότου. Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα. Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.

Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄. Κόβουμε σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.

 (Φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News