Μαγειρική

Παπουτσάκια με κοτόπουλο - Τα πιο εύκολα, πεντανόστιμα και ελαφριά!

Το πιο... λαχταριστό πιάτο!

Αυτά τα παπουτσάκια γίνονται σε χρόνο ρεκόρ και είναι πεντανόστιμα!

Εκτός από ελαφριά και πεντανόστιμα, παρασκευάζονται και πάρα πολύ γρήγορα.

Θα ενθουσιαστείτε με αυτή τη συνταγή - που δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη και σας την προτείνουμε - τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση.

 

Υλικά:

Για τις μελιτζάνες

4 μελιτζάνες

4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

 

Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. θυμάρι

1 κ.γ. ρίγανη

1 πιπεριά πράσινη

500 γρ. κιμά κοτόπουλο

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

50 γρ. κρασί κόκκινο

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

200 γρ. νερό

1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι

200 γρ. φέτα

 

Για το σερβίρισμα

ρόκα

ελαιόλαδο

πιπέρι

ρίγανη

 

 

 

Εκτέλεση:

Για τις μελιτζάνες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι τη σάρκα τους χιαστί.

Μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

 

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη και σοτάρουμε.

Κόβουμε την πιπεριά σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε τη ντομάτα, το νερό, τον ζωμό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί όλη η υγρασία.

 

Για τη σύνθεση

Πιέζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα από τις μελιτζάνες για να σχηματίσουμε μια θήκη.

Μοιράζουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με τη φέτα.

Σερβίρουμε με ρόκα, ελαιόλαδο, πιπέρι και ρίγανη.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια