Μαγειρική

Τα τέλεια Μηλοπιτάκια - Τα πιο αφράτα και νόστιμα με σπιτική ζύμη

Αφράτα, πεντανόστιμα Μηλοπιτάκια

Εύκολα και νόστιμα κρουασανάκια μήλου με σπιτική ζύμη

Υπέροχα μηλοπιτάκια, τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση, μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen.

Εύκολα σε παρασκευή, και με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Φτιάξτε και ένα είναι σίγουρο ότι θα κάνετε χαρούμενους όσους αγαπάτε.

 

Υλικά:

850 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

140 γρ ηλιέλαιο

300 γρ γάλα

1 μέτριο αυγό

7-9 γρ ξηρή μαγιά

1 κτσ ζάχαρη

200 γρ στραγγιστό γιαούρτι

4 κόκκινα μήλα

1 κτσ μέλι

1 κτγ κανέλα

4 κτσ καστανή ζάχαρη

50 γρ βούτυρο

χυμό από 1/2 λεμόνι

1 βανιλίνη

80 γρ νερό

1 κτγ κορν φλάουρ

1 αυγό

Ζάχαρη άχνη

16 κομμάτια

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο ,το γάλα ,το αυγό ,την μαγιά, την ζάχαρη και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Μόλις ρίξουμε όλο το αλεύρι ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια σακούλα να φουσκώσει καλά σε ζεστό μέρος περίπου 1,5 ώρα.

Μόλις βάλουμε την ζύμη να φουσκώσει αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση. καθαρίζουμε τα μήλα και τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τα μαγειρεύουμε με τον χυμό από λεμόνι για περίπου 5 λεπτά.

Μετά προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη ,την κανέλα το μέλι και το βούτυρο και συνεχίζουμε να τα μαγειρεύουμε. Αφού λιώσει καλά το βούτυρο και αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκια διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Το απόσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι για να κρυώσει καλά. Συνεχίζουμε και μετά από 1,5 ώρα αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη τη παίρνουμε και την κόβουμε σε 16 μπαλάκια.

Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα - ένα και αφού το ανοίξουμε με την παλάμη μας στην άκρη της ζύμης βάζουμε 1 κτσ από την γέμιση με τα μήλα και διπλώνουμε την ζύμη για να κλείσουμε μέσα την γέμιση. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες τις άκρες από το πιτάκι και το ρολάρουμε.

Τσιμπάμε καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση κατά την διάρκεια του ψησίματος. Αφού τα κάνουμε όλα κατά την ίδια διαδικασία τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τα μηλοπιτάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!!Μια φανταστική συνταγή που θα την φτιάχνετε συνέχεια!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια