Μαγειρική

Η πιο νόστιμη και εύκολη Μηλόπιτα

Μια φανταστική και πανεύκολη συνταγή - Θα σας ενθουσιάσει!

Πεντανόστιμη και πανεύκολη μηλόπιτα που θα λατρέψετε!

Μπισκοτένια, αρωματική και πανεύκολη σε Παρασκευή Μηλόπιτα σας προτείνουμε σήμερα.

Αυτή η φανταστική συνταγή, σύμφωνα με την Ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη, μπορείτε να την φτιάχνετε όλο το χρόνο, καθώς και τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους.

 

 

Υλικά:

500 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

2 μεσαία αυγά

120 γρ κρύο βούτυρο

150 γρ ζάχαρη

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Ξύσμα από 1 λάιμ

3 κόκκινα μήλα Χυμό από 1/2 λάιμ

3 κτσ ζάχαρη 1 κτγ κανέλα

Ζάχαρη άχνη 22 εκ. φόρμα

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε εάν μπολ την ζάχαρη τα 2 μεσαία αυγά, το ξύσμα από 1 λάιμ το αλεύρι μαζί με το μπέικεν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να μην κολλάει και το αφρατεύουμε με τα χέρια μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά το μείγμα που φτιάξαμε και σε 1 τηγάνι κόβουμε σε τετραγωνάκι 3 μήλα. Αφού τα καθαρίσουμε όλα ρίχνουμε 3 κτσ ζάχαρη και 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το χυμό από μισό λαιμ.

Μαγειρεύουμε για 8 με 10 λεπτά και έπειτα τα αποσύρουμε από την φωτιά. Παίρνουμε μια φόρμα 22 εκ. και την αλείφουμε με βούτυρο. Συνεχίζουμε και βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με το χέρι μας παίρνουμε περίπου το μισό μείγμα και το βάζουμε στον πάτο της φόρμας πατώντας το καλά να στρώσει παντού.

Ρίχνουμε την γέμιση που φτιάξαμε και την στρώνουμε ομοιόμορφα περίπου 1 εκ. πιο μέσα από την άκρη της φόρμας. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το άλλο μισό μείγμα από πάνω χωρίς να το πατήσουμε άλλα το τρίβουμε να καλύψει καλά όλη την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 με 35 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει και μόλις κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια