Μαγειρική

Πεντανόστιμες μπουκίτσες μελιτζάνας

Ένας καλός τρόπος για «αγαπήσουν» τα παιδιά τη μελιτζάνα

Αυτός ο τρόπος παρασκευής της μελιτζάνας, εκτός φυσικά από τον αγαπημένο σε όλους Μουσακά, σίγουρα θα ενθουσιάσει και τα παιδάκια σας, που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα

Μπορεί ο μουσακάς και τα παπουτσάκια, η Ιταλική μελιτζάνα με παρμεζάνα και το τούρκικο Ιμάμ Μπαϊλντί είναι από τα πιο γνωστά, ωστόσο η μελιτζάνα μπορεί να παρασκευαστεί και με διάφορους άλλους τρόπους και άλλα υλικά και να είναι εξίσου νόστιμη.

Ένας τρόπος είναι και αυτός που μας δείχνει ο Άκης Πετρετζίκης, τη συνταγή μάλιστα δανειστήκαμε και τη μοιραζόμαστε μαζί σας από το site του διάσημου σεφ.

 

Υλικά:

2 μελιτζάνες, μέτριες

2 κ.σ. αλάτι

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

πιπέρι

ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα

1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, για σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.

Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» τα κομμάτια της μελιτζάνας και να ξεπικρίσουν.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα.

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά και σε ένα τρίτο μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το πιπέρι.

Ξεπλένουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας καλά σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι καλύπτοντας 5 εκ. σε ύψος.

Περνάμε τα κομμάτια της μελιτζάνας πρώτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς, στη συνέχεια από τα αυγά, και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.

Τηγανίζουμε σε δόσεις τα κομμάτια της μελιτζάνας για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, και μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια