Μαγειρική

Εύκολη Τυρόπιτα με γέμιση που θα σας ξετρελάνει!

Πεντανόστιμη τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο και αφράτη μα τόσο αφράτη γέμιση που δεν έχει δοκιμάσει ξανά.

Η αυτή είναι η πιο εύκολη σε παρασκευή τυρόπιτα, αλλά και η πιο νόστιμη! 

Πεντανόστιμη τυρόπιτα, με τραγανό φύλλο και αφράτη μα τόσο αφράτη γέμιση που δεν έχει δοκιμάσει ξανά.

Την συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Πρόκειται για μία σπιτική τυρόπιτα… με επαγγελματική γέμιση!

Φτιάξτε την και θα μας… θυμηθείτε.

Διευκρινίζεται από την Ομάδα, ότι η συγκεκριμένη γέμιση είναι ιδανική και για μπουγάτσα, καθώς και για κρουασανάκια.

 

Υλικά:

1 λίτρο γάλα

200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

50 γρ κορν φλάουρ

1,5 κτγ αλάτι

Λίγο μοσχοκάρυδο

1 κρόκο

70 γρ. βούτυρο

150 γρ. γραβιέρα

400 γρ. τυρί φέτα

650 γρ. φύλλο για πίτες

200 γρ. λιωμένο βούτυρο

330 ml σόδα

36 εκ. ταψάκι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι το αλάτι και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Συνεχίζουμε και μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 1 κρόκο, λίγο μοσχοκάρυδο, βούτυρο, τριμμένη γραβιέρα και το τυρί φέτα και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη και βάζουμε την γέμιση στην άκρη. Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας για πίτες και τα ανοίγουμε.

Συνεχίζουμε και σε ένα ταψί 36 εκ. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 5 φύλλα πασπαλίζοντας τα όλα με λιωμένο βούτυρο. Μόλις συμπληρώσουμε 6 φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια Μαρίζ. Καλύπτουμε με ακόμη 6 φύλλα και πασπαλίζουμε στο καθένα λιωμένο βούτυρο. Αφού τελειώσουμε με τα φύλλα κόβουμε την πίτα σε μικρά κομμάτια.

Ρίχνουμε από  πάνω 1 κουτάκι σόδα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 c. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από τον φούρνο και την κόβουμε. Η πίτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε τόσο νόστιμη και τραγανή με μια επαγγελματική γέμιση που θα την λατρέψετε! 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια