Εύκολο σε παρασκευή κέικ, χωρίς μίξερ… μία σοκολατένια απόλαυση που θα σας ενθουσιάσει. Αν το φτιάξετε μία φορά θα θέλετε ξανά και ξανά…
Το πιο νόστιμο κέικ που έχετε φτιάξει θα είναι αυτό, καθώς είναι πεντανόστιμο, τόσο μα τόσο αφράτο και φυσικά δεν τρίβεται, όπως μας ενημερώνει ο Πάνος Παπαδάκης.
Θα το φτιάχνεται πολύ συχνά αφού είναι πανεύκολο και δεν χρειάζεται μίξερ!
Απλό κέικ, εύκολο, αφράτο, αρωματικό και πεντανόστιμο, λοιπόν από την Ομάδα Live Kitchen. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε κι εσείς να το φτιάξετε.
400 γρ αλεύρι που φουσκώνει
150 γρ ηλιέλαιο
350 γρ γάλα
1 μεσαίο αυγό
2 βανιλίνες
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
50 γρ κακάο σκόνη
αλεύρι+ κακάο
300 γρ νουτέλα
100 γρ κουβερτούρα
25χ30 εκ.
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το γάλα, το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο σκόνη, το αυγό και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψάκι 25χ30 αλείφουμε με ηλιέλαιο και το πασπαλίζουμε με κακάο για να μην μας κολλήσει το κέικ.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε ένα μπαλάκι ρίχνουμε 300γρ. νουτέλα μαζί με 100 γρ κουβερτούρα και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό. Το βγάζουμε από το φουρνάκι και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
Το ρίχνουμε πάνω από το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε. Μόλις κρυώσει το κόβουμε και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Το πιο νόστιμο σοκολατένιο κέικ με ζαχαρούχο που είναι τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το λατρέψετε!
- Tips
Όσο ψήνετε το Κέικ δεν ανοίγουμε τον φούρνο!!
Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο!
Πάντα τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η ένα μαχαίρι ανοίγοντας λίγο τον φούρνο πριν το βγάλουμε!!