Σουβλάκι
Φωτ. αρχείου

Ζουμερά, πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου - Πώς θα τα πετύχετε

Γαστρονομία
Ζουμερά, πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου - Πώς θα τα πετύχετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν… υπάρχουν πιο νόστιμα!

Αυτά τα σουβλάκια κοτόπουλου είναι τα πιο ζουμερά και σίγουρα… πεντανόστιμα!

Μία συνταγή για ελαφρύ γεύμα, με λίγες θερμίδες και κυρίως πολύ - πολύ γευστική.

Την συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Γιώργου Τσούλη και σας την προτείνουμε.

Αρωματικά λοιπόν, ζουμερά και πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου. Μπορείτε να τα φτιάξετε κι εσείς, καθώς είναι πανεύκολος ο τρόπος…

Υλικά:

1 κιλό στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους 3Χ3εκ.

500 ml ξινόγαλο

5 σκ. σκόρδο, λιωμένες

1 κρεμμύδι, κομμένο στα 8

1 κ.σ. αλάτι

½ κ.σ. πιπέρι

1 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 ½ κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

6-7 κλ. θυμάρι

6-7 κλ. δενδρολίβανο

3-4 κλ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα:

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο, το ξινόγαλο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το εστραγκόν, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Κατόπιν, τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και αδειάζουμε από πάνω όλη τη μαρινάδα, μέχρι να καλυφθεί τελείως.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες ή για όλη τη νύχτα.

Έπειτα, αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια, ξεχωρίζουμε τα φύλλα του κρεμμυδιού κι έπειτα, περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια εναλλάξ ένα κομμάτι κοτόπουλου και ένα κρεμμυδιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα τεμάχια.

Τέλος, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές.

Μόλις ετοιμαστούν, τυλίγουμε τα καλαμάκια με τις πίτες, τα γεμίζουμε με ντομάτα, μαϊντανό, μουστάρδα, τζατζίκι ή ό,τι άλλο επιθυμούμε και σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News