Πάστα Στρατσιατέλα - Το γιορτινό γλυκάκι που θα λατρέψετε!

Γαστρονομία
Πάστα Στρατσιατέλα - Το γιορτινό γλυκάκι που θα λατρέψετε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η καλύτερη πάστα Στρατσιατέλα!

Αυτή η πάστα Στρατσιατέλα θα γίνει φυσικά και για εσάς το... γλυκό της καρδιά σας, μας υπόσχεται ο Πάνος Παπαδάκης από την Ομάδα Live Kitchen.

Ιδανικό γλυκάκι που ταιριάζει σε κάθε περίσταση, πόσο μάλλον για να γιορτάσετε και την μεγάλη γιορτινή ημέρα που πλησιάζει.   

Φτιάξτε αυτή την πάστα για να γιορτάσετε την ημέρα της Παναγίας.

350 γρ αλεύρι που φουσκώνει

100 γρ κακάο

250 γρ ζάχαρη

1 κτγ αλάτι

2 βανιλίνες

400 γρ γάλα

200 γρ ηλιέλαιο

3 μεσαία αυγά

400 γρ ζαχαρούχο

200 γρ γάλα

275 γρ κουβερτούρα

500 γρ φυτική σαντιγί

100 γρ νιφάδες κουβερτούρας

Σιρόπι καραμέλας

Σταγόνες σοκολάτας

Ταψί: 40x25

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το γάλα ,το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το αλάτι. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μαζί με το κακάο και τις βανιλίνες.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πιρέξ 40χ25 αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει καλά με ηλιέλαιο. Το ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 C.

Μόλις ψηθεί το αποσύρουμε από τον φούρνο και φτιάχνουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα μαζί με το ζαχαρούχο. Αφού ζεσταθούν καλά το αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Αφού λιώσει καλά η κουβερτούρα με το πίσω μέρος μιας κουτάλας κάνουμε τρύπες σε όλο το παντεσπάνι και ρίχνουμε το γλάσο.

Το απλώνουμε καλά με μια μαρίζ και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει καλά παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε καλά την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί. Έπειτα προσθέτουμε τις νιφάδες κουβερτούρας και την ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό αφού έχει κρυώσει πολύ καλά.

Κάνουμε γραμμές πάνω από το γλυκό με σιρόπι καραμέλας και με μια οδοντογλυφίδα δίνουμε σχήμα. Προσθέτουμε και σταγόνες σοκολάτας και το βάζουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα το γλυκό είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας και οι εορτάζοντες.

Μια φανταστική και πρωτότυπη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News