Θα τα λατρέψετε αυτό είναι σίγουρο, καθώς είναι πεντανόστιμα!
Αυτά τα πιτάκια είναι διαφορετικά και ασυνήθιστα, καθώς παρασκευάζονται με ρυζάκι και μοσχαρίσιο κιμά!
Είναι πεντανόστιμα και πολύ εύκολα σε Παρασκευή.
Τη συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.
Υλικά:
650 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
150 γρ χλιαρό νερό
150 γρ χλιαρό γάλα
1 μεσαίο αυγό
7 γρ ξηρή μαγιά
2 κτγ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
100 γρ ηλιέλαιο
Γέμιση:
100 γρ ρύζι μακρύκοκκο
150 γρ μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
Αλάτι & πιπέρι
400 γρ Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση για τον κιμά:
Κόβουμε ένα μεσαίο κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ώσπου να ροδίσει.
Μόλις ροδίσει ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και τον σπάμε σε μικρά κομμάτια. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις μαγειρευτεί καλά το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει.
Στη γέμιση μαζί με τον κιμά προσθέτουμε και 100 γρ. βρασμένο ρύζι μακρύκοκκο.
H συνταγή βγάζει 18 κομμάτια.