Νηστίσιμη πάστα - Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά

Γαστρονομία
Νηστίσιμη πάστα - Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με λίγα υλικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία φανταστική συνταγή χωρίς λιπαρή ουσία και αλεύρι

Δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκάκι, ότι πρέπει για την νηστεία που διανύουμε, καθώς η συνταγή του θεσπέσιου αυτού γλυκού είναι χωρίς προσθήκη ζωικών λιπαρών.

Ωστόσο όπως μας υπόσχεται η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης, αυτό το γλυκάκι παρόλο που είναι νηστίσιμο, θα μας ενθουσιάσει με την υπέροχη και αρωματική του γεύση και ένα είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσουμε τόσο, ώστε να επιθυμούμε να το παρασκευάζουμε και σε περιόδους μη νηστείας.

Υλικά:

400 γρ κουβερτούρα 65% κακάο

350 γρ γάλα αμυγδάλου

200 γρ ινδοκάρυδο

1.200 μλ γάλα αμυγδάλου

200 γρ. ζάχαρη

110 γρ. κορν φλάουρ

2 βανιλίνες

Ταψί=25χ30 εκ.

Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα με 65% κακάο. Συνεχίζουμε και ρίχνουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα αμυγδάλου.

Μόλις ζεσταθεί το ρίχνουμε πάνω από  τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε το μείγμα καλά να ενσωματωθεί καλά το ινδοκάρυδο.

Το ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25χ30 και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα. Όσο το μείγμα είναι στο ψυγείο φτιάχνουμε την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά πάνω από την φωτιά μέχρι να πήξει.

Έπειτα το αποσύρουμε από την φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από την βάση που φτιάξαμε αφού την έχουμε βγάλει από το ψυγείο. Την  ρίχνουμε την κρέμα  από πάνω και αφού την στρώσουμε καλά σκεπάζουμε με μια διαφανής μεμβράνη. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου.

Μετά από 2 ώρες τρίβουμε νιφάδες κουβερτούρας, ή ότι άλλο μας αρέσει όπως καρύδια , γλυκό του κουταλιού, μέλι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News