Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο - Δροσερή, αρωματική και θρεπτική

Γαστρονομία
Κρύα σαλάτα με ζυμαρικά και σάλτσα πέστο - Δροσερή, αρωματική και θρεπτική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πιο δροσερή και αρωματική σαλάτα που έχετε φάει!

Αρωματική, θρεπτική και γευστική η σαλάτα του Άκη που σας προτείνουμε σήμερα.

Μία ελαφριά σαλάτα, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Δεν μας «βαραίνει», μας χορταίνει και μπορούμε να την απολαύσουμε και χωρίς… τύψεις.

Πρόκειται για ένα πλήρες γεύμα. Μία ιδιαίτερη σαλάτα με βάση τα ζυμαρικά, πολύ γευστική, έτοιμη σε δύο μόλις λεπτά.

Για το πέστο

100 γρ. βασιλικό, φρέσκο

70 γρ. ελαιόλαδο

80 γρ. αμύγδαλα, ωμά χωρίς φλούδα

ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 σκ. σκόρδο

1/2 κ.γ. μπούκοβο

200 γρ. νιβατό, 10%

Για το σερβίρισμα

500 γρ. βίδες, βρασμένες

100 γρ. ντοματίνια

1 αγγούρι

100 γρ. ελιές, χωρίς κουκούτσι

φύλλα βασιλικού

1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Για το πέστο

Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και το αλάτι.

Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νιβατό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες βίδες και περιχύνουμε με το πέστο.

Κόβουμε τα τοματίνια σε ακανόνιστα κομμάτια, το αγγούρι σε κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε φύλλα βασιλικού, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News