Πεντανόστιμη Τυρόπιτα - Η πιο εύκολη & τραγανή

Γαστρονομία
Πεντανόστιμη Τυρόπιτα - Η πιο εύκολη & τραγανή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η πιο νόστιμη συνταγή τυρόπιτα που σας έχουμε προτείνει.

Μία πεντανόστιμη τυρόπιτα από τον Πάνο Παπαδάκη και την ομάδα Live Kitchen, σας προτείνουμε σήμερα, καθώς απαιτούνται λίγα υλικά για την παρασκευή της και κυρίως ελάχιστος χρόνος.

Φτιάξτε την και θα ενθουσιαστείτε, τόσο από εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Νόστιμη και τραγανή και κυρίως φτιαγμένη από τα χεράκια σας.

330 ml σόδα

100 γρ ελαιόλαδο

1,5 κτγ αλάτι

300 γρ τυρί φέτα

300 γρ κρέμα τυρί

500 γρ φύλλο κρούστας

35 εκ. ταψί

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα μπολ την σόδα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μπολ στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ ενσωματώνουμε το τυρί φέτα μαζί με την κρέμα τυρί. Συνεχίζουμε και λαδώνουμε πολύ καλά ένα στρόγγυλο ταψάκι 35 εκ. Αφού έχουμε ξεπαγώσει τα φύλλα κρούστας παίρνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε τον πάτο του ταψιού.

Πασπαλίζουμε τα φύλλα με το μείγμα που κάναμε και στην συνέχεια βάζουμε μισές κουταλιές τις σούπας με την γέμιση σε όλο το ταψί . Έπειτα βάζουμε κι άλλο φύλλο και το πασπαλίζουμε με το μείγμα. Συνεχίζουμε με την γέμιση και ξανά με φύλλο.

Ένα φύλλο κάθε φορά. Μόλις χρησιμοποιήσουμε 6-7 φύλλα τα γυρνάμε προς τα μέσα όλα μαζί και τα βρέχουμε με το μείγμα. Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα 6-7 φύλλα.

Τα γυρνάμε και τα επόμενα φύλλα προς τα μέσα και με μια οδοντογλυφίδα τρυπάμε την πίτα σε όλα τα σημεία. Την βρέχουμε με το μείγμα την πίτα και στην συνέχεια την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από το ταψάκι και την βάζουμε πάνω σε μια σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει για 40 λεπτά.

 Μόλις κρυώσει την κόβουμε και η πίτα μας είναι έτοιμη η για να την απολαύσουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News