Κεφτεδάκια με λαχανικά στον φούρνο! - Άλλο ένα… σούπερ, καλοκαιρινό φαγητό

Γαστρονομία
Κεφτεδάκια με λαχανικά στον φούρνο! - Άλλο ένα… σούπερ, καλοκαιρινό φαγητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το φαγητάκι θα σας ενθουσιάσει.

Τα βασικά υλικά για την παρασκευή του είναι κιμάς, παρθένο ελαιόλαδο, φρυγανιά, πατάτες, κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Η ποσότητα είναι σχετική και εξαρτάται από εσάς για πόσα άτομα θέλετε το να φτιάξετε.

Ο Πάνος Παπαδάκης και η Ομάδα Live Kitchen μας δείχνουν απλά τον τρόπο για να έχουμε ένα τέλειο φαγητάκι.

Το αποτέλεσμα είναι… ξεχωριστό, μοναδικό και πεντανόστιμο. Ιδιαίτερο, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση.

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε στην συνταγή τρίβοντας σε ένα τρίφτη το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδου ρίχνοντάς τα στο μπολ. Μετά μέσα στο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά μαζί με την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, τα αυγά, το παρθένο ελαιόλαδο, τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανής μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. Συνεχίζουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες περίπου 1,5 εκατοστό τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες.

Τις πατάτες τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό για να μην μας μαυρίσουν. Αφού τα έχουμε κόψει όλα τα λαχανικά στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες για να τα μαρινάρουμε. Ρίχνουμε αλάτι, πάπρικα, ελαιόλαδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά μετά από 5 λεπτά πρέπει να βγάλουν τα υγρά τους. 

Παίρνουμε ένα ταψάκι 34 εκ. και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Αρχίζουμε να στήνουμε το φαγητό παίρνοντας πρώτα ένα κομμάτι πατάτας, μετά κιμά, κολοκυθάκι, κιμά, μελιτζάνα και ξανά κιμά.

Το κάνουμε αυτό εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Κόβουμε και βάζουμε 3 κλωναράκια δενδρολίβανο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 200 c. Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο για να φτιάξουμε την σάλτσα.

Σε ένα τρίφτη κόβουμε 2 ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδου και το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και το νερό και  το περιλούζουμε  από πάνω. Το ξαναβάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στον αέρα για ακόμη  1 ώρα στους 170 c. Μετά από περίπου 1 ώρα το βγάζουμε από τον φούρνο και το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News