Σοκολατένιο cheesecake… σκέτη κόλαση!

Γαστρονομία
Σοκολατένιο cheesecake… σκέτη κόλαση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όλες και όλους εκείνους που λατρεύουν να φτιάχνουν εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο γλυκάκι

Αυτό το γλυκάκι παρασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ και το κυριότερο… δεν χρειάζεται ψήσιμο.

Δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να έχετε το τέλειο γλυκό στο ψυγείο σας και να κάνετε ευτυχισμένους όλους όσους αγαπάτε.

Δείτε πώς μπορείτε λοιπόν να φτιάξετε το γλυκάκι που παρασκεύασε η Yvonne Ruperti και δημοσίευσε στο site seriouseats.com.

Σοκολατένιο cheesecake… σκέτη κόλαση!

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε το σοκολατένιο cheesecake

280 γραμ. σοκολατένια μπισκότα

 2 κ.τ.σ κρυσταλλική ζάχαρη

8 κ.τ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο

220 γραμ. cream cheese μαλακό

1 κούπα + 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη

2 κ.τ.σ υγρή βανίλια

200 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη

1/4 κούπας ξινή κρέμα (sour cream)

κακάο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

Τρίψτε στο μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και έπειτα βάλτε το μπισκότο σε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι. Πιέστε καλά μέχρι να σχηματιστεί η βάση και τα πλαϊνά και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα σας.

Με ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Ανεβάστε λίγο την ταχύτητα και προσθέστε τη βανίλια, την ξινή κρέμα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Μόλις ομονογενοποιηθει βάλτε την κρέμα, μέσα στη βάση μπισκότου που παγώσατε στο ψυγείο.

Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγο άγλυκο κακάο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News