Τούρτα Κατσαρόλας - Πανεύκολη και δροσερή… σκέτη απόλαυση!  

Γαστρονομία
Τούρτα Κατσαρόλας - Πανεύκολη και δροσερή… σκέτη απόλαυση!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δροσερή και απολαυστική τούρτα… κατσαρόλας

Εξαιρετικό γλυκό, ελαφρύ και πανεύκολο, ότι πρέπει για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Φτιάξτε αυτή τη φανταστική συνταγή που μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen.

Αυτή η πανεύκολη τούρτα κατσαρόλας, που φτιάχνεται σε χρόνο ρεκόρ και με λίγα υλικά, θα ενθουσιάσει… όχι μόνο εσάς, αλλά και τους αγαπημένους σας!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την εκτέλεση.

1 1/2 λίτρο γάλα

250 γρ γάλα

3 φάκελοι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια

3 συσκευασίες twix

340 γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας

400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη

Νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις το ρίξουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τις 3 συσκευασίες με άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια και τις διαλύουμε σε 250 γρ. κρύο γάλα. Μόλις τις διαλύσουμε καλά και έχει ζεσταθεί το γάλα τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Στη συνέχεια μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα με γεύση σοκολάτας. Μόλις τα σπάσουμε προσθέτουμε και τα κομμάτια από τα twix και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Παίρνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το σκεπάζουμε με μια διαφανής μεμβράνη και αφού κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα. Λίγο πριν το βγάλουμε από το ψυγείο χτυπάμε σε ένα μπολ 400 μλ κρέμα γάλακτος(κρύα)προσθέτοντας και την ζάχαρη.

Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. έπειτα βγάζουμε το ταψάκι από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω την σαντιγί. Αφού την στρώσουμε καλά σε όλο το ταψάκι τρίβουμε από πάνω κουβερτούρα με ένα πίλνερ. Στη συνέχεια το βάζουμε για ακόμη 1 ώρα στο ψυγείο. Μετά από 1 ώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News