Μαγειρική

Κολοκυθοπιτάκια αλμυρά με γιαουρτένια ζύμη Κουρού

Απλά θεϊκά!

Φτιάχνονται εύκολα και είναι πολύ νόστιμα!

Αυτά είναι τα πιο ωραία πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού που έχετε φάει.

Μία δοκιμασμένη συνταγή την οποία σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Παρασκευάζονται γρήγορα και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Πρόκειται για ένα σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Φτιάξτε τα πιο ωραία πιτάκια με ζύμη γιαουρτιού Κουρού με γέμιση τυρί και κολοκυθάκι! Ακολουθείστε τα βήματα του Πάνου Παπαδάκη από την ομάδα Live Kitchen και η επιτυχία είναι σίγουρη.

Η συνταγή βγάζει 28 κομμάτια.

 

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

200 γρ. βούτυρο

20 γρ. μπέικεν πάουντερ

1 κτγ αλάτι

2 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι

3-4 φύλλα δυόσμο

Λίγο αλάτι

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βιολογικό

200 γρ τυρί φέτα

1 αυγό

2 κτσ γάλα

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε στον τρίφτη 2 κολοκυθάκια. Αφού τα τρίψουμε και τα δύο ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στραγγίζουμε πολύ καλά για να φύγουν όλα τα υγρά τους. Συνεχίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Έπειτα αποσύρουμε από το τηγάνι και προσθέτουμε 3-4 φύλλα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε και το τυρί φέτα και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Το αφήνουμε στην άκρη και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το βούτυρο που πρέπει να ναι σε θερμοκρασία δωματίου, το αλεύρι Γ.Ο.Χ. και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μετά ρίχνουμε το αλάτι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.

Αφήνουμε για 15 λεπτά την ζύμη στο ψυγείο. Μετά από 15 λεπτά παίρνουμε την ζύμη και την ανοίγουμε σε πάχος περίπου 2-3 χιλιοστά και με ένα ποτήρι πατάμε την ζύμη για να βγουν τα στρογγυλά πιττάκια.

Στη συνέχεια παίρνουμε το κάθε ένα ξεχωριστά βάζουμε ένα κτγ περίπου από την γέμιση το κλείνουμε και το πατάμε καλά με ένα πιρούνι στην άκρη για να μην ανοίξει. Μόλις τα κάνουμε όλα τα αλείφουμε με αυγό και 2 κτσ γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 180 c Ανάλογα με το φούρνο.

Μόλις ψηθούν τα πιττάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε πεντανόστιμα που θα σας ξετρελάνουν.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια