Γιαουρτογλυκό, δροσερό & βελούδινο - Το πιο ελαφρύ που έχετε φάει!

Γαστρονομία
Γιαουρτογλυκό, δροσερό & βελούδινο - Το πιο ελαφρύ που έχετε φάει!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το δροσερό γιαουρτογλυκό, είναι ελαφρύ, νόστιμο και αρωματικό με την πιο αφράτη κρέμα!

Είναι ένα γλυκάκι το οποίο θα σας ξετρελάνει, γιατί φτιάχνεται εύκολα και είναι ιδιαίτερα νόστιμο.  

Το γλυκάκι αυτό λοιπόν παρασκευάζεται γρήγορα και αφού θα το λατρέψουν όλοι στο σπίτι, καθώς είναι πεντανόστιμο, καταναλώνεται επίσης πολύ γρήγορα.  

Η συνταγή είναι της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη κι εμείς σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα, καθώς δεν λέμε ποτέ όχι σε ένα δροσερό και πανεύκολο γλυκό ψυγείου!

225 γρ μπισκότα με γεύση σοκολάτα

100 γρ λιωμένο βούτυρο

500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος

400 γρ στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά

2 βανιλίνες

200 γρ ζεστό σιρόπι κομπόστας

1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά

200 γρ ζεστό νερό

200 γρ κρύο νερό

1 φάκελο φρουί ζελέ ανανά

Φρουτοσαλάτα κομπόστα

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή θρυμματίζοντας σε έναν πολυκόφτη τα μπισκότα. Έπειτα τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Το ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και στην συνέχεια το ρίχνουμε σε μια αποσπώμενη φόρμα 25 εκ. Αφού το ρίξουμε στην φόρμα το πατάμε ελαφρώς το μείγμα με ένα κουτάλι και στην συνέχεια το βάζουμε το ψυγείο. Αφού βάλουμε την βάση με τα μπισκότα στο ψυγείο συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την φυτική σαντιγί και την χτυπάμε με το μίξερ για 20-30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι με 10% λιπαρά. Μετά ανοίγουμε μια κομπόστα με κοκτέιλ φρούτων και παίρνουμε 200 γρ από το σιρόπι της κομπόστας και το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ζεστάνουμε το σιρόπι διαλύουμε ένα φάκελο φρουί ζελέ με γεύση ανανά.Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα με το γιαούρτι σταδιακά. Αφού το ρίξουμε όλο το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.

Μόλις περάσουν 4 ώρες περίπου και έχει σφίξει η κρέμα διαλύουμε σε 200 γρ ζεστού νερού 1 φακελο με φρουί ζελε με γεύση ανανά. Μόλις διαλυθεί καλά προσθέτουμε ακόμη 200 γρ κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα φρούτα από την κομπόστα.

Μόλις βάλουμε και τα φρούτα ρίχνουμε το φρουί ζελέ που φτιάξαμε προσεκτικά πάνω στο γλυκό. Να ακουμπάει πέφτοντας πάνω στο κουτάλι. Αφού το ρίξουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Το γλυκό μετά από 5 ώρες είναι έτοιμο τόσο νόστιμο και δροσερό που θα το φτιάχνεται συνέχεια για όλη την διάρκεια του καλοκαιριού!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News