Μαγειρική

Vegan παγωτό με μόνο 2 υλικά - Θα το λατρέψετε!

Το παγωτό… αλλιώς

Μία διαφορετική συνταγή για παρασκευή παγωτού, που θα λατρέψετε

Δεν υπάρχει πιο εύκολο, αλλά και πιο νόστιμο παγωτάκι, παρασκευάζεται σε χρόνο ρεκόρ, είναι ελαφρύ και πεντανόστιμο.

Στους περισσότερους από εμάς η ιδέα να μην τρώμε κανένα ζωικό προϊόν, μπορεί να φαντάζει αδύνατη στην εφαρμογή της, ωστόσο η ελληνική κουζίνα είναι πλούσια από συνταγές για χορτοφάγους.

Έτσι μιας και διανύουμε τη νηστεία των Αποστόλων, επιλέξαμε να σας προτείνουμε μία ιδιαίτερη συνταγή για παγωτό από τη στήλη μας, μία συνταγή την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα αγαπήσετε.

Την πανεύκολη συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη.  

 

Υλικά:

800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες

250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό

 

Για το σερβίρισμα

χωνάκια παγωτού

50 γρ. φιστίκια, peanuts

φύλλα μέντας

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.

Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.

Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.

 

Tip

Αξιοποιήστε τα παραγινωμένα φρούτα σας για να φτιάξετε χειροποίητο σπιτικό παγωτό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια