Μαγειρική

Σουφλέ με τέσσερα τυριά – Το πιο νόστιμο και τυρένιο που έχετε φάει!

Σουφλέ… κόλαση με τέσσερα τυριά του Άκη

Αυτό το σουφλέ που σας προτείνουμε από τη στήλη μας, δεν χρειάζεται ιδιαίτερο… σχολιασμό.

Φτιάξτε το και θα μας θυμηθείτε! Είναι τόσο μα τόσο εύκολο σε παρασκευή και τόσο μα τόσο… νόστιμο!  

Ο χρόνος παρασκευής που απαιτείται είναι μόνο 10 με 15 λεπτά και όπως μας υπόσχεται ο Άκης Πετρετζίκης, τη συνταγή την οποία δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ, σε 40 λεπτά θα τρώμε το πιο νόστιμο και τυρένιο σουφλέ που έχουμε δοκιμάσει.

 

Υλικά:

200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. μανιτάρια champignon

1 κ.σ. θυμάρι

αλάτι

πιπέρι

150 γρ. γκούντα, τριμμένο

150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

150 γρ. ένταμ, τριμμένο

150 γρ. τσένταρ, τριμμένο

1 κ.γ. ρίγανη

400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

600 γρ. γάλα

5 αβγά, μεσαία

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

400 γρ. ψωμί για τοστ

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.

Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα παντού. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 5-8 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από τα μανιτάρια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα τυριά, τη ρίγανη, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35 εκ. και κάνουμε στη βάση του μια στρώση από ψωμί του τοστ.

Απλώνουμε το μισό μπέικον, τα μισά τυριά και καλύπτουμε με μια δεύτερη στρώση ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο μπέικον και τα υπόλοιπα τυριά.

Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να απορροφήσει υγρασία όλο το ψωμί. Ιδανικά μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη, για 2-3 ώρες.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά και σερβίρουμε.

Tip

Η θερμοκρασία και ο χρόνος ψησίματος εξαρτώνται από το αν ψήσουμε κατευθείαν το σουφλέ μας ή από το αν το ψήσουμε από το ψυγείο. Αν το βάλουμε ψυγείο τότε ψήνουμε στους 170ο C για 60 λεπτά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια