Μαγειρική

Σφακιανές πίτες σε 25 λεπτά - Η πανεύκολη συνταγή μιας Κρητικιάς

Απολαύστε τις σκέτες ή με μέλι

Η Κρητικιά food blogger Χρύσα Γιουλούντα μοιράζεται στο λογαριασμό της στο Instagram την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή για Σφακιανές πίτες, σε μόλις 25 λεπτά!

Υλικά για 7-8 πίτες:

1 μεγάλη κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις- περίπου 300 γρ

120-140 ml νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ½ κ.σ. ρακή

1 πρέζα αλάτι

250 γρ. ξινομυζήθρα

μέλι θυμαρίσιο για το σερβίρισμα

Διαδικασία:

  • Βάζουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ρακή και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε. Σκοπός είναι να φτιάξουμε ένα ελαφρύ, ελαστικό ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια. Ανάλογα με το αποτέλεσμα ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι ή ρακή.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Χωρίζουμε την ξινομυζήθρα σε 7-8 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη ζύμη.
  • Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης σε πίτες με διάμετρο 15-20 εκ. Μετά από κάθε άνοιγμα με τον πλάστη, αλευρώνουμε και γυρνάμε από την άλλη πλευρά, μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό πάχος. Προσοχή να μην είναι πολύ χοντρές οι πίτες.
  • Σε αυτό το σημείο βάζουμε το μπαλάκι ξινομυζήθρας στην πίτα μας ενώνουμε τις άκρες πατάμε ελαφρά με το χέρι και μετά ανοίγουμε με τον πλάστη.

  • Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει, με 1-2 σταγόνες λάδι. Ψήνουμε μία μία τις πίτες και τις γυρίζουμε από τις δύο πλευρές, να ψηθούν μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σερβίρουμε με θυμαρίσιο μέλι.
  • Τις πίτες μπορούμε να τις φτιάξουμε και να τις βάλουμε στην κατάψυξη και να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία ψησίματος όταν ξεπαγώσουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐂𝐡𝐫𝐢𝐬𝐬𝐚 𝐈𝐬 𝐂𝐨𝐨𝐤𝐢𝐧𝐠 (@chrissaiscooking) στις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια