Το καλύτερο Mac 'n' cheese - Το πιο τραγανό και... τυρένιο

Γαστρονομία
Το καλύτερο Mac 'n' cheese - Το πιο τραγανό και... τυρένιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό το Mac 'n' cheese, ή αλλιώς το γνωστό σουφλέ, είναι πεντανόστιμο!

Πρόκειται για το πιο νόστιμο Mac 'n' cheese με την πιο κρεμώδη σάλτσα.

Είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε, μόλις σε είκοσι λεπτά θα είναι έτοιμο και από το αποτέλεσμα; Θα ενθουσιαστούν μικροί και μεγάλοι!

Τη συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη

250 γρ. κοφτό μακαρονάκι

50 γρ. βούτυρο

1 κ.σ. εστραγκόν

2 κ.σ. μουστάρδα

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

600 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. τσένταρ

4-5 φέτες ψωμί για τοστ

1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

30 γρ. τσένταρ, για πασπάλισμα

30 γρ. παρμεζάνα, για πασπάλισμα

10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε μία άλλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, 5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο και το εστραγκόν.

Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην κάνει το αλεύρι γρομπαλάκια.

Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα, ρίχνουμε την επόμενη δόση. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το γάλα. Θα βάλουμε 6-8 δόσεις.

Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βγάλει τις πρώτες μπουρμπουλήθρες.

Όταν η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το τυρί τσένταρ σε 5 δόσεις. Βάζουμε την πρώτη δόση.

Aνακατεύουμε καλά για να λιώσει το τυρί (να μαστιχώσει το τυρί) και προσθέτουμε την επόμενη.

Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ 20x30 εκ. το κοφτό μακαρονάκι.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τις φέτες ψωμί του τοστ, 4-5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το τυρί τσένταρ, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να τριφτούν τελείως.

Σκορπάμε πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε στον φούρνο, για 5-10 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News