Μαγειρική

Ρολό κοτόπουλο με πατάτες, το πιο νόστιμο!

Δεν «υπάρχει» πιο νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο στο φούρνο

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη και σύνθετη συνταγή, ωστόσο δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι μία συνταγή εύκολη σε παρασκευή αρκεί να ακολουθήσετε τα βήματα του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη, στο παρακάτω βίντεο και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

  

Για τη γαρνιτούρα

50 γρ. κρασί λευκό

80 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. ρίγανη

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 κ.σ. κοφτή νοστιμιά

1 1/2 κιλό πατάτες baby

 

Για το κοτόπουλο

1 1/2 κιλό κοτόπουλο, ολόκληρο χωρίς κόκαλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. νοστιμιά

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά πράσινη

200 γρ. γραβιέρα

1 πρέζα μπούκοβο

1 κ.γ. ρίγανη

100 γρ. μπέικον, σε φέτες

 

Για το σερβίρισμα

ρίγανη

 

 

Εκτέλεση:

Για τη γαρνιτούρα

Σε ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μέλι, τη ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη μαρινάδα σε ένα ταψί.

Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε στο ταψί με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

 

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Απλώνουμε το φιλεταρισμένο κοτόπουλο στον πάγκο εργασίας μας.

Βάζουμε το ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τη γραβιέρα σε κομμάτια, το μπούκοβο, τη ρίγανη και το μπέικον.

Τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό και δένουμε με σπάγκο.

Μεταφέρουμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για 1 ½ ώρα.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρίγανη.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια