Μαγειρική

Σουφλέ, το πιο νόστιμο & «τυρένιο», έτοιμο σε 10 λεπτά!

Το πιο γρήγορο και νόστιμο σουφλέ!

Αυτό το σουφλέ είναι έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!

Το πιο νόστιμο και το πιο γρήγορο σε παρασκευή σουφλέ, είναι αυτό που σας προτείνουμε σήμερα.

Έτοιμο σε δέκα λεπτά και τόσο γεμάτο σε γεύση μπορείτε να το φτιάξετε και να το γευτείτε σαν σνακ, αλλά και σαν κυρίως πιάτο, σύμφωνα με τον σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Δείτε πόσο εύκολα και γρήγορα θα το έχετε έτοιμο για να το βάλετε στον φούρνο.

Η εκτέλεση και τα μυστικά «ανήκουν» στον Άκη Πετρετζίκη και θα τα βρείτε στο βίντεο που ακολουθεί, για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό δηλαδή που μας υπόσχεται ο διάσημος σεφ.

 

Υλικά:

12 φέτες ψωμί για τοστ

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο

200 γρ. ζαμπόν

1 σκ. σκόρδο

400 γρ. mix τυριών

1 κ.γ. μπούκοβο

1 κ.σ. θυμάρι

500 γρ. γάλα

3 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά.

Απλώνουμε τις φέτες του τοστ στον πάγκο εργασίας μας και τις αλείφουμε με βούτυρο και τις δύο πλευρές.

Βάζουμε σε τρεις δόσεις στο τηγάνι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.

Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά.

Κόβουμε το ζαμπόν σε κομμάτια, βάζουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Απλώνουμε τις 6 φέτες σε ένα ταψί 32x25 εκ. και τις αλείφουμε με το σκόρδο. Απλώνουμε το μισό ζαμπόν, το μισό τυρί, το μισό μπούκοβο και το θυμάρι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε δύο στρώσεις.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν τα αυγά.

Περιχύνουμε το σουφλέ και ψήνουμε για 30 λεπτά. Εναλλακτικά καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να απορροφήσει το μείγμα το γάλα και στη συνέχεια το ψήνουμε.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε με θυμάρι.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια