Μαγειρική

Κολοκυθοκεφτέδες, οι πιο νόστιμοι και τραγανοί

Πώς μπορείτε να φτιάξετε τους τέλειους κολοκυθοκεφτέδες

Αυτή η συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες είναι πραγματικά μία πολύ εύκολη συνταγή.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τους πιο αρωματικούς, τραγανούς και νόστιμος, αλλά και… λάιτ κολοκυθοκεφτέδες.

Ακολουθείστε τα βήματα του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη, στο παρακάτω βίντεο.

 

Υλικά:

500 γρ. κολοκυθάκι, τριμμένο

200 γρ. φέτα, τριμμένη

1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

1/3 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ

1 κ.γ. κοφτό κύμινο, τριμμένο

2 πρέζες μπούκοβο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 αβγά

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

αλάτι

πιπέρι

κόλιανδρο, φρέσκο, για το σερβίρισμα

φέτες λάιμ, για το σερβίρισμα

 

Για τη σως

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

χυμό λάιμ, από 2 λάιμ

1 κ.σ. μέλι

1 κ.γ. κοφτό κύμινο

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Μέχρι τώρα κάνατε κολοκυθοκεφτέδες που μπορεί να μην έβγαιναν καλοί... Με τη συνταγή αυτή θα σας πω όλα τα μυστικά...

Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη και σε μια πετσέτα βάζουμε τα τρίμματα με λίγο αλάτι. Στύβουμε γερά να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.

Βάζουμε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον δυόσμο, τον άνηθο, τον βασιλικό, το ξύσμα από 2 λάιμ, το κύμινο, το μπούκοβο, τη φέτα, τα αυγά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε ίσα ίσα να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Καλό θα ήταν να αφήσουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας.

Μόλις ζεστάνει το λάδι (δε θέλουμε να κάψει πάρα πολύ γιατί θα καούν οι κεφτέδες μας) τους ρίχνουμε και μόλις πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα από τη μία πλευρά με τη βοήθεια ενός κουταλιού τους γυρίζουμε από την άλλη.

Μόλις είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν τα λάδια οι κεφτέδες.

Μόλις τους τηγανίσουμε όλους, τους αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σως

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε το γιαούρτι, τον χυμό από τα λάιμ, το μέλι, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μας με τη σως, λίγο μπούκοβο, ψιλοκομμένο κόλιανδρο και φέτες λάιμ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια