Μαγειρική

Φανταστική Γαλατόπιτα - H πιο εύκολη και νόστιμη!

Πολύ ωραία & εύκολη γαλατόπιτα

Το πιο νόστιμο γλυκάκι που όλοι αγαπούν - Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε την παραδοσιακή γαλατόπιτα

Πρόκειται για το πιο νόστιμο γλυκάκι, εύκολο και γρήγορο σε παρασκευή.

Όπως λέει και ο διάσημος σεφ Άκης Πετρετζίκης, από το site, του οποίου δανειστήκαμε και τη συνταγή, πρόκειται για μία υπέροχη συνταγή «που όλοι αγαπάτε, αλλά ίσως δεν γνωρίζετε να την φτιάξετε».  

Πρόκειται για το πιο εύκολο πραγματικά γλυκό που έχετε φτιάξει, καθώς η διαδικασία παρασκευής τους διαρκεί, σύμφωνα με τον σεφ, 5 με 10 λεπτά.

Μάλιστα ο Άκης αποκαλύπτει μικρά μυστικά, για τέλειο αποτέλεσμα, χωρίς αστοχίες.

 

Συστατικά

1.120 γρ. γάλα

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

90 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

30 γρ. κορν φλάουρ

3 αβγά, μεσαία

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

1 πρέζα αλάτι

90 γρ. βούτυρο

 

Για την επικάλυψη

2 κ.σ. νερό

αβγό

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. κανέλα

φύλλα δυόσμου

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.

Με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε σιγά σιγά το καυτό γάλα από την κατσαρόλα στο μπολ με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.

Βάζουμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, μεταφέρουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ 27 εκ. και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Ρίχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε καλά με μία μαρίζ.

 

Για την επικάλυψη

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σερβίρουμε με ζάχαρη, μέλι, κανέλα και δυόσμο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια