Πάστα σοκολατίνα - Φτιάξτε την μόνοι σας, θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

Γαστρονομία
Πάστα σοκολατίνα - Φτιάξτε την μόνοι σας, θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η μοναδική πάστα σοκολατίνα, είναι πολύ εύκολη σε παρασκευή

Τα υλικά που απαιτούνται μάλιστα, συνήθως τα έχουμε οι περισσότεροι στην κουζίνα μας, ενώ το αποτέλεσμα είναι θεσπέσιο.

Φτιάξτε την για να καταπλήξετε και να κάνετε χαρούμενους όσους αγαπάτε, αλλά και για να εντυπωσιάσετε σε μία γιορτή, στα γενέθλια των παιδιών σας, ή όποτε άλλοτε εσείς θέλετε και… σας κάνει κέφι.

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας δείχνουν τον τρόπο εκτέλεσης και μας συμβουλεύουν πώς την φτιάξουμε για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Δείτε τα βήματα στο παρακάτω βίντεο.

300 γρ. κέικ σοκολάτας

100 γρ. χυμό πορτοκάλι

600 ml κρέμα γάλακτος (κρύα) 35-38% λιπαρά

350 γρ. εξαιρετικής ποιότητας πραλίνα

200 γρ. κουβερτούρα

150 γρ. γάλα

10 γρ. ηλιέλαιο

Ταψάκι 30χ15 εκ.

Ξεκινάμε και παίρνουμε 300 γρ έτοιμο κέικ σοκολάτας και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε τις φέτες σε ένα ταψάκι 30χ15. Μόλις τις τοποθετήσουμε με ένα κουτάλι πατάμε καλά το κέικ να πάει παντού έτσι ώστε να μην έχει κενά.

Στη συνέχεια βρέχουμε το κέικ με χυμό πορτοκάλι με την βοήθεια ενός πινέλου. Συνεχίζουμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε 600 ml κρέμα γάλακτος κρύα με 35-38 % λιπαρά και χτυπάμε μέχρι να γίνει απαλή σαντιγί.

Προσθέτουμε 350 γρ. πραλίνα εξαιρετικής ποιότητας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν κορυφές στο μείγμα.

Το ρίχνουμε στο ταψάκι και το στρώνουμε να πάει παντού. Μόλις το στρώσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου. Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη κόβουμε με το μαχαίρι 200 γρ. κουβερτούρα.

Μέσα σε ένα μπολ έχουμε βράσει 150 γρ γάλα και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα προσθέτουμε και 10 γρ. ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και περιλούζουμε με το γλάσο σοκολάτας το γλυκό.

Το αφήνουμε για λίγο να στεγνώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με σαντιγί και κερασάκια. Η πάστα σοκολατίνα είναι έτοιμη πολύ γρήγορα και εύκολα που θα την λατρέψετε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News