Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα λαζάνια φούρνου με κιμά και μπεσαμέλ

Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς το πιο νόστιμο οικογενειακό φαγητό: Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και σάλτσα μπεσαμέλ.

Ο πιο εύκολος, δημιουργός τρόπος για να φτιάξετε τα καλύτερα λαζάνια, είναι αυτός που μας προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης.

Η σάλτσα με κιμά που μας προτείνει είναι μοναδική, όπως και η σάλτσα μπεσαμέλ, που θα συμπληρώσει και θα ολοκληρώσει το θεσπέσιο αυτό φαγάκι.

Αυτό είναι «το πιο εκπληκτικό οικογενειακό φαγητό που έχουμε δοκιμάσει», όπως μας υπόσχεται ο ίδιος.

 

Υλικά:

Για τον κιμά

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 στικ σέλερι

1 καρότο

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. δεντρολίβανο

1 κ.σ. θυμάρι

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

70 γρ. πελτέ ντομάτας

250 γρ. κρασί κόκκινο

1 κύβο κότας

αλάτι

πιπέρι

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 γρ. νερό

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι βασιλικό

 

Για τη μπεσαμέλ

120 γρ. βούτυρο

80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 λίτρο γάλα

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Για τη σύνθεση

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

500 γρ. λαζάνια

250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

 

Για το σερβίρισμα

πιπέρι

1 κ.γ. ελαιόλαδο

θυμάρι

βασιλικό

 

Εκτέλεση:

Για τον κιμά

Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τα σέλερι, το καρότο, τα σκόρδα και βάζουμε στο γουοκ.

Προσθέτουμε δεντρολίβανο, θυμάρι και σοτάρουμε

Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και καραμελώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να χάσει την πικρή του γεύση. Βάζουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.

Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε στην άκρη.

 

Για τη μπεσαμέλ

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο και αφήνει να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.

Βάζουμε το γάλα σε 7-8 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.

Μόλις δέσει η μπεσαμέλ βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

 

Για τη σύνθεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Απλώνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί 36x28 εκ. και απλώνουμε μία στρώση από τα λαζάνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος.

Απλώνουμε το 1/3 από τον κιμά, το ¼ από τη μπεσαμέλ, το ¼ από την παρμεζάνα  και καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από τα λαζάνια.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Απλώνουμε με το υπόλοιπο ¼ από τη μπεσαμέλ, με το υπόλοιπο τυρί και τα λαζάνια.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά για να πάρει χρώμα.

Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και βασιλικό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια