Μαγειρική

Παγωτό με γιαούρτι & μύρτιλα, χωρίς ζάχαρη - Πεντανόστιμο και υγιεινό

Για εκείνους που τους αρέσει το παγωτό... αλλά το αποφεύγουν λόγω ζάχαρης

Εύκολα και γρήγορα έχετε τα τέλεια, πιο υγιεινά παγωτάκια - Χωρίς παγωτομηχανή

Άλλη μία εύκολη συνταγή παγωτού σας προτείνουμε σήμερα.

Παγωτό με γιαούρτι και μύρτιλα, αυτή την ιδιαίτερη συνταγή παγωτού τη δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό παγωτάκι, καθώς δεν χρειάζεται προσθήκη ζάχαρη, δεν απαιτείται για την παρασκευή του παγωτομηχανή και είναι τόσο μα τόσο υγιεινό αυτό το παγωτό.

Το μόνο που χρειαζόσαστε είναι ένα μπωλ και ένα μιξεράκι και τέσσερα μόνο υλικά. Επίσης, μπορείτε να του δώσετε τη γεύση που εσείς θέλετε, προσθέτοντας βανίλια ή κανέλα, όποιο αρωματικό επιθυμείτε εσείς και σας αρέσει.

Φτιάξτε αυτά τα ιδιαίτερα παγωτάκια και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

 

Υλικά:

280 γιαούρτι στραγγιστό light

170 γρ. μέλι

30 γρ. νερό

400 γρ. μύρτιλα (blueberries)

 

Εκτέλεση:

Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό, τα 60 γρ. μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα blueberries και τα 110 γρ. μέλι. Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν πουρές.

Ρίχνουμε το μείγμα από το πολυμηχάνημα σε ένα δοσομετρικό δοχείο.

Χρειαζόμαστε μια ειδική φόρμα παγωτού με θήκες. Στρώνουμε σε κάθε θήκη μία στρώση γιαούρτι (1 κ.σ.) και από πάνω 1 στρώση από το μείγμα μούρων. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν και τα δύο μείγματα και έχουν γεμίσει οι θήκες με τα παγωτά μας.

Βάζουμε στο κέντρο από ένα ειδικό ξυλάκι για παγωτό και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 8-12 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγα μύρτιλα και βρώσιμα λουλούδια.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια