Μαγειρική

Τα πιο νόστιμα και εμφανίσιμα μπισκότα φράουλας

Τα πιο νόστιμα και εμφανίσιμα μπισκοτάκια με φρούτα

Αυτά τα μπισκότα μπορείτε να τα φτιάξετε σε πολύ λίγο χρόνο και με ελάχιστα υλικά.

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια είναι με φράουλα, ωστόσο όπως μας λέει ο Άκης Πετρετζίκης, τα ίδια μπισκότα μπορούν να γίνουν και με άλλα φρούτα. Προκειμένου να υπάρχει διχρωμία, διαλέγουμε φράουλες ή μούρα!

 

 

Υλικά:

400 γρ. ινδοκάρυδο

130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

3 ασπράδια

1-2 πρέζες αλάτι

1-2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου

200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.

Απλώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψάκια.

Βάζουμε το ινδοκάρυδο και τη ζάχαρη στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 10 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε τα ασπράδια, το αλάτι, το εκχύλισμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.

Προσθέτουμε τις φράουλες και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν αλλά να μην ενσωματωθούν πλήρως στο μείγμα. Αυτό θα το πετύχουμε χτυπώντας και σταματώντας το πολυμηχάνημα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να διαλυθούν οι φράουλες αλλά να μην ομογενοποιηθούν πλήρως. Θέλουμε το μείγμα να είναι δίχρωμο.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός σκουπ για παγωτό παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω στα ταψάκια. Δεν φουσκώνουν πολύ στο ψήσιμο οπότε μπορούμε να τα βάζουμε κοντά το ένα με το άλλο.

Καλό είναι σε κάθε μπισκότο να παίρνουμε και λευκό και ροζ μείγμα ώστε να δημιουργείται διχρωμία.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Προσοχή! Δεν τα ψήνουμε παραπάνω. Είναι πολύ μαλακά όταν βγαίνουν από τον φούρνο αλλά σκληραίνουν καθώς κρυώνουν.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα πάνω σε μια σχάρα για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια