Φτιάξτε αυτά τα ψωμάκια σε χρόνο ρεκόρ - Χωρίς μαγιά και απίστευτα αφράτα

Γαστρονομία
Φτιάξτε αυτά τα ψωμάκια σε χρόνο ρεκόρ - Χωρίς μαγιά και απίστευτα αφράτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολα και σε μόλις δεκαπέντε λεπτά μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα αφράτα ψωμάκια χωρίς μαγιά

Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και σε χρόνο ρεκόρ μπορείτε να έχετε στο τραπέζι σας, ψωμάκι παρασκευασμένο από τα χεράκια σας απλά και εύκολα με ελάχιστα υλικά.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή και την εκτέλεση βήμα βήμα, από τον Πάνο Παπαδάκη και την ομάδα Live Kitchen, στο βίντεο που ακολουθεί. για να τα φτιάξετε κι εσείς και να ξετρελάνετε αυτούς που αγαπάτε.

630 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

150 γρ νερό

400 γρ γιαούρτι

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

1 κτγ μαγειρική σόδα

1 κτγ ζάχαρη

2 κτσ ελαιόλαδο

1 κτγ αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ μαζί με κρύο νερό. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι, το μπέικιν, την μαγειρική σόδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ζύμη.

Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 9 μπαλάκια των 130 γρ. και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε το καθένα ξεχωριστά με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 200 c. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News