Σουφλέ με αλλαντικά και πατάτα - Το πιο νόστιμο που έχετε φάει

Γαστρονομία
Σουφλέ με αλλαντικά και πατάτα - Το πιο νόστιμο που έχετε φάει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολο σε παρασκευή - Φτιάξτε το θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

Μπορεί να απαιτείται χρόνος για την προετοιμασία του, μπορεί επίσης να θέλει κάποια υλικά, που ενδεχομένως να μην υπάρχουν στο ψυγείο μας και να χρειαστεί να τα προμηθευτούμε, ωστόσο ένα είναι σίγουρο, ότι το αποτέλεσμα θα μας ικανοποιήσει!

Πεντανόστιμο σουφλέ πατάτας με αλλαντικά είναι η πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη, για μεσημεριανό, αλλά και βραδινό... τραπέζι.

Νόστιμο και εύκολο στην εκτέλεση.

1-2 πατάτες (450 γρ)

400 γρ χοιρινή ωμοπλάτη

350 γρ ψωμάκια του τοστ

350 γρ γκούντα

350 γρ μοτσαρέλα

600 γρ γάλα

3 μεσαία αυγά

100 γρ αλεύρι που φουσκώνει

25χ30 ταψάκι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας 1-2 πατάτες 450 γρ. και τις περνάμε από τον ρεντέ για να κοπούν σε λεπτές ροδέλες. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε τετραγωνάκια 400 γρ χοιρινή ωμοπλάτη. Αφού την κόψουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά την μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε και αφού στραγγίσουμε τις πατάτες τις σοτάρουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Μόλις τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και στρώνουμε στον πάτο ψωμάκια του τοστ. Συνεχίζουμε βάζοντας τις ροδέλες από τις πατάτες που μαγειρέψαμε.

Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη στις πατάτες. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κασέρια (γκούντα και μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο κασέρι λιώνει).Προσθέτουμε και τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη στρώση(υπολογίζουμε τα μισά υλικά κασέρια, πατάτες, χοιρινή ωμοπλάτη για την πρώτη στρώση και τα άλλα μισά για την δεύτερη στρώση).

Μόλις ολοκληρώσουμε και τη δεύτερη στρώση ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει και περιλούζουμε καλά όλο το ταψάκι. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 190 c και στην συνέχεια αφού το σκεπάσουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία.

Το σουφλέ μας είναι έτοιμο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News