Μαγειρική

Κέικ Πραλίνας με μόνο 3 υλικά

Αυτό είναι το πιο νόστιμο και εύκολο κέικ που έχετε φτιάξει και έχετε φάει ποτέ!

Με τρία μόνο υλικά φτιάχνετε εύκολα και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Το κύριο υλικό… η αγαπημένη σε όλους πραλίνα σοκολάτας.

Φτιάξτε το… θα χαρούν και οι μικροί και οι μεγάλοι της οικογένειας!

Την συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζίκη

Υλικά: 

400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

 

Για το frosting

200 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου

 

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μια αντικολλητική φόρμα 10x30 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα μας και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 40-45 λεπτά. Αν η φόρμα μας δεν είναι αντικολλητική τότε την βουτυρώνουμε και την κακαώνουμε.

Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο.

Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύτερα να το τοποθετήσουμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει πιο εύκολα.

Εντομεταξύ, ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting.

Μετά από περίπου 1 ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ μας όλο το frosting.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι σε κομμάτια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια