Μαγειρική

Σουφλέ χωρίς ζυμαρικά - Το πιο νόστιμο, εύκολο και γρήγορο

Αυτό το σουφλέ θα το λατρέψετε - Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε

Πεντανόστιμο σουφλέ, για το οποίο δεν απαιτείται να αφιερώσουμε πάρα πολύ χρόνο στην κουζίνα.

Δεν απαιτείται επίσης η προσθήκη ζυμαρικών, αλλά ψωμιού.

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες εκτέλεσης.

Τη συνταγή δανειστήκαμε από την ιστοσελίδα του διάσημου σεφ Άκη Πετρετζέκη.

 

Υλικά:

12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)

6 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας

500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (αυτή που χρησιμοποιούμε στις πίτσες)

100 γρ. γραβιέρα πικάντικη

λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ψωμί

1,5 ποτ. γάλα

3 αυγά ελαφρά χτυπημένα

 

Εκτέλεση:

Για πυρέξ διαστάσεων 15χ35εκ.

Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ κι από τις δύο πλευρές.

Στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ.

Από πάνω βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα και μετά το αλλαντικό μας.

Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.

Σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα και τη γραβιέρα.

Αναμειγνύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το σουφλέ μας. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε 1 ώρα, ούτως ώστε να απορροφήσει όλο το γάλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC , στον αέρα, για μισή ώρα. Μόλις πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.

 

Σχόλια