Φτιάξτε το τέλειο ψωμί χωρίς ζύμωμα

Γαστρονομία
Φτιάξτε το τέλειο ψωμί χωρίς ζύμωμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψωμί χωρίς ζύμωμα και πεντανόστιμο

Τώρα που μένουμε στο σπίτι και έχουμε περισσότερο χρόνο ελεύθερο, μπορούμε να αφιερώσουμε και λίγο από αυτόν το χρόνο για να παρασκευάσουμε μόνοι μας το ψωμάκι που θα βάλουμε στο τραπέζι μας.

Είναι πιο γευστικό και σίγουρα πιο νόστιμο… φτιαγμένο από τα δικά μας τα χεράκια, ενώ μας χαρίζει και μία άλλου είδους ικανοποίηση και χαρά. Φτιάξτε το όχι μόνο για σας, αλλά και γι αυτούς που αγαπάτε, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς δεν θέλει ζύμωμα.

Δείτε πόσο απλά φτιάχνεται - παρακάτω -  στις οδηγίες της εκτέλεσης. Την συνταγή δανειστήκαμε από το site του διάσημου σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά:

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

450 γρ. νερό

10 γρ. αλάτι

4 γρ. μαγιά ξηρή

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι το μείγμα να έχει την όψη ενός πηχτού χυλού.

Καλύπτουμε με μεμβράνη, ανοίγουμε ένα δυο τρύπες και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 15-25 ώρες. Αδειάζουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, διπλώνουμε το ζυμάρι μας 3-4 φορές, σχηματίζουμε γρήγορα μια μπάλα και την ακουμπάμε πάνω σε μια καλά αλευρωμένη πετσέτα που την έχουμε βάλει σε ένα μπολ. Η ζύμη είναι ΠΟΛΥ υγρή και θέλει γρηγοράδα και αλευρωμένα χέρια για να διπλωθεί.

Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος (περίπου 2 ώρες).

Αδειάζουμε τη ζύμη αναποδογυρίζοντάς τη σε ελαφρά λαδωμένη και προθερμασμένη πλατιά κατσαρόλα που να μπαίνει στον φούρνο ή σε γάστρα και ψήνουμε στους 230° C στον αέρα με το καπάκι για 30 λεπτά. (Κοινώς, βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο για να πάρει θερμοκρασία άδεια πρώτα και μετά βάζουμε μέσα τη ζύμη)

Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι η κρούστα να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα - περίπου 15 λεπτά ακόμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News