Σούπερ δροσερό γλυκάκι ψυγείου!

Γαστρονομία
Σούπερ δροσερό γλυκάκι ψυγείου!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια υπέροχη συνταγή με ένα σούπερ δροσερό γλυκάκι!

Ένα υπέροχο γλυκάκι με βάση από κουλουράκια που σας περίσσεψαν το Πάσχα, μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Πεντανόστιμο, γρήγορο και πανεύκολο σε παρασκευή γλυκό για όλες τις ώρες!

Φτιάξτε το και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά, αλλά και για να εντυπωσιάσετε όσους αγαπάτε.

Αυτό το γλυκάκι, τον τρόπο παρασκευής του οποίου θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, όσο εντυπωσιακό φαίνεται, άλλο τόσο γευστικό είναι.

6-7 Πασχαλινά κουλουράκια

200 γρ γάλα

250 γρ λευκή κουβερτούρα

1 λίτρο γάλα

100 γρ κορν φλάουρ

2 κρόκοι

2 βανιλίνες

70 γρ βούτυρο

2 φάκελοι γκαρνί σαντιγί στιγμής

400 γρ γάλα

Φυστίκια Αιγίνης

Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας σε μεγάλα κομμάτια τα κουλουράκια που περίσσεψαν και τα βουτάμε καλά μέσα στο γάλα. (Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε σαν βάση εκτός από κουλουράκια, μπισκότα, τσουρέκι ή κέικ αφού φυσικά τα σιροπιάσουμε ή τα βουτήξουμε στο γάλα).

Συνεχίζουμε και αφού τα βάλουμε στα μπολάκια (εγώ χρησιμοποίησα 6 μπολάκια) κόβουμε με το μαχαίρι την λευκή κουβερτούρα. Τα Αφήνουμε στην άκρη και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε το μείγμα πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αφού πήξει ρίχνουμε τους 2 κρόκους ανακατεύοντας καλά. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ,τα κομμάτια λευκής κουβερτούρας και τις βανιλίνες.

(Εάν την θέλετε πιο γλυκιά την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη). Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε 2 φακέλους γκαρνί στιγμής μαζί με 400 γρ γάλα.

Το ανακατεύουμε πολύ καλά και έχουμε έτοιμη σαντιγί. (Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος με 35%λιπαρά ή κάποια φυτική κρέμα γάλακτος συμπληρώνοντας 100 γρ. ζάχαρη).

Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την στολίζουμε σε κάθε μπολάκι πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης ή με ότι άλλο μας αρέσει. Μπορούμε να το φάμε εκείνη την στιγμή ή το αφήνουμε στο ψυγείο για όποτε θέλουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News