Μαγειρική

Οι πιο νόστιμοι και πρωτότυποι Λουκουμάδες με ίνες

Αυτοί οι αφράτοι και πεντανόστιμοι λουκουμάδες θα σας ξετρελάνουν

Απίστευτα αφράτοι, πολύ αρωματικοί λουκουμάδες από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη, που θα ενθουσιάσουν μικρούς… αλλά και μεγάλους

Εύκολοι στην παρασκευή, παρόλο που απαιτείται να αφιερώσουμε κάποιο… χρόνο για να τους φτιάξουμε, ωστόσο αξίζει τον κόπο…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο βήμα - βήμα τον τρόπο.

 

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

70 γρ. βούτυρο

2 βανιλίνες

100 γρ. ζάχαρη

9 γρ. ξηρή μαγιά

180 γρ. γάλα

1 μεγάλο αυγό

1/2 κτγ αλάτι

700 μλ ηλιέλαιο

250 γρ. ζάχαρη+1/2 κτσ κανέλα

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο.

Μόλις λιώσει αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε το γάλα (να είναι χλιαρό). Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, τις βανίλιες, τη μαγιά και το αυγό. Αφού τα ανακατέψουμε το αφήνουμε να ξεκουραστεί 5 λεπτά.

Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Τυλίγουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Στη συνέχεια ανάβουμε τον φούρνο για ένα λεπτό και αφού τον κλείσουμε βάζουμε μέσα το μπολ και το αφήνουμε περίπου 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

Μετά από 2 ώρες βγάζουμε την ζύμη από τον φούρνο την ξαναπλάθουμε και αφού την σκεπάσουμε την ξαναβάζουμε στον φούρνο ακριβώς με την ίδια διαδικασία. Την αφήνουμε ακόμα 40 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να υπάρχει θερμοκρασία μικρή μέσα στον φούρνο και να φουσκώσει πιο εύκολα η ζύμη.

Συνεχίζουμε και αφού έχει διπλασιαστεί η ζύμη την πλάθουμε και την κόβουμε σε κομμάτια των 70 γρ. το κάθε μπαλάκι. Το κάθε μπαλάκι το σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθεί.

Μόλις τα μετρήσουμε όλα (βγαίνουν περίπου 13 μπαλάκια),τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μήκος περίπου 35 εκ. στην συνέχεια τα τυλίγουμε και τα τσιμπάμε καλά στην άκρη για να μην μας ανοίξουν. Μόλις τα κάνουμε όλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα με μεμβράνη πριν τα τηγανίσουμε. Μόλις φουσκώσουν βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σε μεσαία φωτιά τα τηγανίζουμε. Με το που τα βγάζουμε τα βουτάμε στην ζάχαρη.

Οι λουκουμάδες με ίνες είναι έτοιμοι πεντανόστιμοι που θα ξετρελαθείτε μικροί και μεγάλοι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια