Τα τέλεια νηστίσιμα μαραθοπιτάκια του Άκη

Γαστρονομία
Τα τέλεια νηστίσιμα μαραθοπιτάκια του Άκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εύκολη συνταγή για μαραθοπιτάκια που θα σας ενθουσιάσουν

Επηρεασμένος από την Κρητική κουζίνα, ο διάσημος σεφ, φτιάχνει τα τέλεια νηστίσιμα μαραθοπιτάκια, σε μία δική του εκδοχή.

Μεγάλη Εβδομάδα και δεν υπάρχει πιο ιδανικό σνακ για να σας προτείνουμε από αυτό. Για όλους εσάς που νηστεύετε, αλλά και όχι μόνο…

Δείτε πόσο εύκολο είναι να τα φτιάξετε κι εσείς από το πρώτο βήμα μέχρι το τελευταίο στο παρακάτω βίντεο.

Για τη ζύμη

1 κ.σ. μαγιά ξηρή

300 γρ. νερό, χλιαρό

1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί

550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλεύρι γ.ο.χ., για τη ζύμη

Για τη γέμιση

400 γρ. σπανάκι, φρέσκο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 ματσάκια μάραθο

1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους

1 κ.γ. μαραθόσπορο

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

80 γρ. ελαιόλαδο, για το ψήσιμο

Για το σερβίρισμα

Για τη ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη μαγιά, το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το ξίδι, το αλεύρι, αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-6 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σπανάκι, τον μάραθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 4-5 λεπτά για να μαραθούν. Αφήνουμε στην άκρη, σε μπολ, να κρυώσουν.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τον κόλιανδρο και τον μαραθόσπορο. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά και μεταφέρουμε σε ένα γουδί. Τα σπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη και βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε.

Για τη σύνθεση

Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια αλευριού σε λεπτό φύλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια.

Μοιράζουμε τη γέμιση σε όλα τα φύλλα και κλείνουμε σαν φάκελο.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε ένα μαραθοπιτάκι και ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά για να πάρει χρώμα και να ψηθεί καλά.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μαραθοπιτάκια προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

Εναλλακτικά ψήνουμε στον φούρνο στους 200ο C στον αέρα για 15-20 λεπτά.

Σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News