Μαγειρική

Αυτά είναι τα πιο εύκολα, φανταστικά, Πασχαλινά Κουλουράκια!

Φτιάξτε τα δικά σας Πασχαλινά κουλουράκια ή μικρά τσουρεκάκια, όπως τα λένε σε κάποιες περιοχές της χώρα μας

Φέτος το Πάσχα φτιάξτε φανταστικά πασχαλινά κουλουράκια για σας και την οικογένειά σας.

Θα μυρίσει το σπίτι, βούτυρο, μαστίχα, μαχλέπι, κακουλέ και βανίλια. Φτιάξτε τα, είναι εύκολα σε παρασκευή και πολύ εύπλαστα. Ενθαρρύνετε και τα παιδάκια σας να σας βοηθήσουν, θα αισθανθούν όμορφα, βοηθώντας στην προετοιμασία του Πασχαλινού τραπεζιού.

Εξάλλου είναι μία διαδικασία που οι περισσότεροι από εμάς… θυμόμαστε, καθώς αυτές οι υπέροχες μυρωδιές, ξυπνούν μνήμες και των δικών μας παιδικών χρόνων. Μυρωδιές που έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στο υποσυνείδητο, οι οποίες μας συνοδεύουν μια ολόκληρη ζωή και μας συνδέουν με την Πασχαλιά.

Η συνταγή είναι της ομάδας Live Kitchen. Ακολουθείστε τα βήματα που μας δείχνει - μέσα από το παρακάτω βίντεο - ο Πάνος Παπαδάκης.

Υλικά:

830 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ

250 γρ βούτυρο

280 γρ ζάχαρη

3 μεσαία αυγά (175 γρ)

20 γρ μπέικεν πάουντερ

3 γρ μαστίχα

50 γρ γάλα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2 βανιλίνες

1/2 κτγ μαχλέπι

1/2 κτγ κακουλέ

 

Για το άλειμμα

1 αυγό

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή κοσκινίζοντας το αλεύρι.

Συνεχίζουμε και στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.

Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα - ένα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ, το μπέικεν και τις 2 βανίλιες και τα σπάμε όλα μαζί

Στην συνέχεια τα προσθέτουμε τα μπαχαρικά μαζί με το ξύσμα και το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.

Τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μετά από 30 λεπτά παίρνουμε λίγη ζύμη και την μετράμε στην ζυγαριά να ναι 30 γρ για να βγουν όλα τα κουλουράκια το ίδιο μέγεθος και να ψηθούν ομοιόμορφα.

Κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια απλώς σε κάθε ταψί να ναι το ίδιο σχήμα. Τέλος τα αλείφουμε με ένα αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 15-20 λεπτά στους 160 C.

Τα κουλουράκια είναι έτοιμα πεντανόστιμα και μυρωδάτα που θα τα λατρέψετε φέτος το Πάσχα. Η συνταγή βγάζει 55 κομμάτια.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια