Μαγειρική

Νηστίσιμη, πεντανόστιμη, Ρώσικη σαλάτα - Μια λάιτ επιλογή που θα λατρέψετε

Η πιο… ελαφριά Ρώσικη σαλάτα

Είτε νηστίσιμη, είτε αρτύσιμη, δεν παύει να αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό

Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη σαλάτα την λατρεύει μία μεγάλη κατηγορία ανθρώπων.

Εμείς σας προτείνουμε σήμερα την νηστίσιμη εκδοχή της. Εύκολη σε παρασκευή, με λίγα υλικά.

Τη συνταγή μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πόσο εύκολα μπορείτε να την παρασκευάσετε κι εσείς!

 

Υλικά:

3 μέτριες πατάτες (400 γρ.)

2 καρότα (200 γρ.)

3 αγγουράκια σε άλμη

50 γρ. αρακά

200 γρ. μαγιονέζα απλή ή βίγκαν

1/2 κτγ αλάτι

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή κόβοντας σε κυβάκια τις πατάτες, τα καρότα και τα αγγουράκια τουρσί.

Σε μια κατσαρόλα πάνω στην φωτιά ρίχνουμε  νερό και το αφήνουμε βράσει . Μόλις βράσει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε ακριβώς 3 λεπτά. Έπειτα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια ρίχνουμε τις πατάτες για να σταματήσουμε τον βρασμό.

Την ίδια ακριβώς διαδικασία κάνουμε και με τα καρότα και με τον αρακά.

Έπειτα τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ. Εκεί προσθέτουμε και τα κομματάκια από το αγγουράκι τουρσί και το αλάτι (δοκιμάζουμε και αν θέλουμε να προσθέτουμε εξτρά ανάλογα τις προτιμήσεις μας).Τέλος ρίχνουμε και την μαγιονέζα απλή ή βίγκαν για να κάνουμε την Ρώσικη σαλάτα αν θέλουμε νηστίσιμη.

Μπορούμε φυσικά να προσθέσουμε κομμάτια βρασμένου  κοτόπουλου η ζαμπόν !!!Την σαλάτα μπορούμε να την φάμε εκείνη τη στιγμή ή την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες σκεπασμένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια