Μαγειρική

Η καλύτερη συνταγή για αφράτο Πασχαλινό Τσουρέκι με ίνες

«Μένουμε Σπίτι» και φτιάχνουμε πασχαλινό τσουρέκι

Πλησιάζει σιγά - σιγά το Πάσχα και όλες και όλοι μπαίνουμε στη διαδικασία να σκεφτούμε πώς θα φτιάξουμε το πιο γνωστό και αγαπημένο γλυκό του Πάσχα.

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας προτείνουμε μια ξεχωριστή συνταγή. Το πιο μυρωδάτο, αφράτο τσουρέκι με ίνες, που έχετε φάει ποτέ!

Μας υπόσχονται ότι το Πάσχα θα μοσχομυρίσει το σπίτι μας υπέροχα με τα πεντανόστιμα αυτά τσουρέκια!

Μια επαγγελματική συνταγή με τα πιο αφράτα τσουρέκια που διαρκούν για μέρες!

Ακολουθείστε τη διαδικασία βήμα – βήμα, βλέποντας το παρακάτω βίντεο.

 

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι

400 γρ γάλα

3 αυγά (170 γρ)

300 γρ ζάχαρη

2 κτσ ζάχαρη

2 βανιλίνες

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

9 γρ ξηρή μαγιά

1/2 κτγ αλάτι

1/2 κτγ μαχλέπι

1/2 κτγ κακουλέ

100 γρ βούτυρο

3 γρ μαστίχα

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Για το άλειμμα

1 αυγό+1 κτσ γάλα

 

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε την συνταγή ρίχνοντας σε ένα τηγάνι το γάλα με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το αποσύρουμε από την φωτιά και το βάζουμε σε ένα μπολάκι να κρυώσει σκεπασμένο με μια μεμβράνη (Αυτή είναι μια Ιαπωνική μέθοδος για να κρατάει τα τσουρέκια πιο αφράτα).

Συνεχίζουμε και σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε λίγη ζάχαρη,την μαγιά το χλιαρό το γάλα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει. Συνεχίζουμε και σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε λίγη ζάχαρη, την μαστίχα,  το μαχλέπι, το μπέικεν και το κακουλέ, τις βανιλίνες και τα σπάμε μαζί. Έπειτα σε ένα μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με τον σύρμα. Μόλις αφρατέψουν καλά βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε τον γάντζο.

Προσθέτουμε το ζυμάρι που είχαμε φτιάξει στο τηγάνι, το προζύμι που κάναμε, τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκάλι, και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Μόλις ρίξουμε το μισό αλεύρι προσθέτουμε και το αλάτι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας με το γάντζο από το μίξερ. Μετά αφού έχουμε ρίξει όλο το αλεύρι ρίχνουμε κυβάκι - κυβάκι το κρύο βούτυρο.

Αφού το χτυπήσουμε καλά βγάζουμε το ζυμάρι και το βάζουμε σε ένα μπολ να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Η ζύμη πρέπει να ναι βελούδινη. Μόλις έχει διπλασιαστεί η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 200 γρ. (9 μπαλάκια). Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθούν. Αφου τα πλάσουμε όλα Αρχίζουμε να τα ανοίγουμε σε λωρίδες για να κάνουμε την πλεξούδα από τα τσουρέκια(3 λωρίδες στο κάθε τσουρέκι).

Μόλις φτιάξουμε και τα 3 τσουρέκια τα βάζουμε τα 2 σε ένα ταψί με λαδόκολλα να τα χωρίζει μεταξύ τους και το 3ο σε μια φόρμα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά περίπου να έχουν διπλασιαστεί. Στην συνέχεια αλείφουμε τα τσουρέκια με ένα αυγο+1 κτσ ζάχαρη.

Πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για να μην υγροποιηθούν. Αφού κρυώσουν καλά τα σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι θα τα διατηρήσουμε αφράτα για μέρες.

Τα πιο αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα τα λατρέψετε και θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Το Πάσχα θα μοσχομυρίσει υπέροχα και πεντανόστιμα τσουρέκια για σας και την οικογένειά σας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια