Μαγειρική

Μαρμελάδα πορτοκάλι της γιαγιάς, έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο!

Η πιο νόστιμη αρωματική μαρμελάδα έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ

Τώρα που «Μένουμε στο σπίτι», έχουμε περισσότερο χρόνο να... δημιουργήσουμε στην κουζίνα, έτσι ευκαιρία είναι να παρασκευάσουμε με τα χεράκια μας και τη δική μας… μαρμελάδα.

Ειδικά τώρα που υπάρχει περισσότερος χρόνος και οι συνθήκες δεν ευνοούν για συχνές εξορμήσεις στα Σούπερ Μάρκετ, επίσης αν είστε από τους τυχερούς ή τις τυχερές που… η πρώτη ύλη είναι δική σας παραγωγής, τότε μην το σκέφτεστε.

Σηκώστε μανίκια και ετοιμαστείτε να εκτελέσετε την παρακάτω συνταγή, η οποία δεν είναι άλλη από την αρωματική γλυκόξινη, μαρμελάδα πορτοκάλι, η οποία μπορεί να συνοδεύσει το πρωινό σας, το απογευματινό σας τσάι ή καφέ, αλλά μπορεί να… συνοδεύσει και τα γλυκά σας.

Δεν απαιτείται παρά ελάχιστος χρόνος και τρία… ναι μόνο τρία υλικά.

Την πεντανόστιμη αυτή μαρμελάδα πορτοκάλι δανειστήκαμε από τον ιστότοπο ixomageiremata.gr και την μοιραζόμαστε μαζί σας!

Υλικά:

5 -6 μεγάλα πορτοκάλια

1 κιλό ζάχαρη

Ξύσμα πορτοκαλιού

Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Διαλέξτε ωραία, μεγάλα, σφιχτά, ζουμερά πορτοκάλια, βιολογικά.

Αφού τα πλύνετε πολύ καλά σκουπίστε τα και πάρτε το ξύσμα τους…

Μετά καθαρίστε τα από την άσπρη σάρκα τους και περάστε τα από το μπλέντερ.

Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα, ρίξτε μια στρώση από την πούλπα πορτοκαλιού που προέκυψε και μετά λίγη από τη ζάχαρη, μετά πάλι πούλπα και μετά ζάχαρη ώσπου να τελειώσουν τα υλικά…

Ρίξτε μέσα και το ξύσμα των πορτοκαλιών, περιχύστε με το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι…

Αφήστε την μαρμελάδα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.

Κατά τη διάρκεια του βρασμού θα δείτε να εμφανίζεται στην επιφάνεια ένας κίτρινος αφρός. Μην τον αφαιρέσετε από την αρχή. Εκεί γύρω στο τέταρτο ο αφρός θα συγκεντρωθεί στις άκρες, οπότε μπορείτε να τον αφαιρέσετε με μεγαλύτερη ευκολία.

Στο εικοσάλεπτο βάλτε μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας σε ένα πιατάκι και δοκιμάστε με το γνωστό τρόπο αν έχει πήξει.

Λίγο πριν την βγάλετε από την φωτιά ρίξτε μια-δυο βανίλιες. Αυτή είναι όλη κι όλη η διαδικασία. Μέσα σε μια ωρίτσα θα έχετε φτιάξει αυτήν την υπέροχη μαρμελάδα που θα την φυλάξετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια