Μαγειρική

Η νηστίσιμη αρωματική πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο που θα σας ξετρελάνει!

Η τέλεια πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι και σιρόπι, χωρίς φύλλο

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή του γλυκό που το μόνο που απαιτεί είναι να ρίξουμε όλα μαζί τα υλικά σου στον κάδο του μίξερ και να δημιουργήσεις ένα μείγμα με βάση το σιμιγδάλι.

Στη συνέχεια ψήνεται, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες και ακολουθεί η διαδικασία με το σιρόπι, το οποίο βράζουμε και ραντίζουμε το γλυκάκι μας. 

Προσφέρεται σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη ή και με ξηρούς καρπούς.

Είναι η ιδανική πρόταση για να συνοδεύσουμε τον απογευματινό μας καφέ ή τσάϊ. 

Τη συνταγή δανειστήκαμε από τον ιστότοπο miam.gr

 

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι

2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό

1 κούπα ελαιόλαδο

3 κούπες ζάχαρη

3 πορτοκάλια

2 κουταλάκια γλυκού σόδα

4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κούπα κονιάκ

 

Εκτέλεση:

Αφού κόψουμε τις 2 άκρες από τα πορτοκάλια τα βάζουμε να βράσουν για 3 φορές από 5 λεπτά την κάθε μία ανανεώνοντας στο μεταξύ το νερό.

Στη συνέχεια τα αφήνουμε εκτός κατσαρόλας να κρυώσουν.

Χτυπάμε το ένα πορτοκάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός και προσθέτουμε σε αυτόν τη σόδα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με μία κούπα από τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ μαζί με το κονιάκ.

Προσθέτουμε στο μείγμα μας και το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν και το αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει περιχύνουμε ένα ταψάκι και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας το άλλο πορτοκάλι σε λεπτές φέτες μαζί με μία κούπα νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει.

Έχοντας κρυώσει το γλυκό μας και με καυτό το σιρόπι μας σιροπιάζου στολίζοντας με τις φέτες πορτοκαλιού που εμπεριέχονται στο σιρόπι την επιφάνεια του γλυκού.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια